Kezdő kutyatartóknak mit javasoltok?
Szerintem egy kutya még jót is tenne neked, csak jól kell választani!
Egy felnőtt, lustább, passzívabb kutya ideális lenne. Menhelyeken és alapítványoknál érdemes érdeklődni és kifejezetten ilyen jellegű kutyát keresni. Passzív alatt azt értem, hogy nem izgul rögtön fel ha más embert vagy kutyát lát :D
Érdeklődj a hozzád közel lévő menhelyeknél. Kizártnak tartom, hogy ne tudnának egy olyan kutyát ajánlani neked, aki fél óra sétával is beéri. Ha még a kertben is foglalkoznál vele, akkor meg szerintem nagyon boldog lenne nálad egy kutya. Gondolj bele, hogy együtt lennétek egész nap! Ez minden kutya álma :)
Egy zsúfolt helyről átköltözhetne hozzád és lenne saját gazdija, akihez ragaszkodik.
Neked is jót fog tenni. Idővel talán többet is fogsz tudni vele sétálni.
Ha tényleg szeretnél egy kutyát, ne hagyd magad lebeszélni.
Teljesen egyetértek a 26-ossal. Mivel neked mindenképpen egy nyugisabb, kisebb mozgásigényű kutyára van szükséged, csak olyan helyről volna érdemes hoznod, ahol ismerik a kutyát. Én leginkább azt ajánlanám, hogy olyan kutyust vegyél magadhoz, aki ideiglenes befogadónál él. Az ideiglenes gazdi együtt él a kutyával, így van lehetősége megismerni.
Vagy ha meg tudod oldani, akkor kijárhatsz ismerkedni a kutyákkal a menhelyre, csak nem tudom, hogy ez mennyire kivitelezhető a problémád miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!