Most, hogy esett hó, a ti kutyázok iszik?
Az enyém is imádja nyalogatni, nincs evvel semmi baj.
Ellentétben az első kommentelő felfogásával...
1. vagyok. Nem értem ki szerint helyes a hó evés, de az nem tudhat sokat a kutyákról. Ugyanis: néhány „falat” hó szinte mindig ártalmatlan, ám jelentősebb mennyiség torok- vagy akár gyomorgyulladást is okozhat. Ennek oka, hogy az erősen lehűlt nyálkahártya kevésbé ellenálló a kórokozókkal szemben. Ilyenkor a leggyakoribb tünetek a hányás, étvágytalanság, levertség, rekedtség.
- AZ ÖSSZETÉTEL: főleg nagyvárosokban találkozhatunk a hó okozta mérgezésekkel. Legjelentősebb a szmog, a kipufogógázok jelenléte a hóban, melyek mennyisége egyenesen arányos a levegő szennyezettségével, és minél régebben áll az útpadkán a hó, annál több méreganyag gyűlik fel benne. Gondolnunk kell a sózásra is, a konyhasómérgezés komoly betegség, ám szerencsére csak magas koncentrátumban okoz problémát.
Egyre ritkább, ám annál veszélyesebb a fagyálló: édes ízű, sokszor sajnos színtelen, szagtalan, így kutyánknak ízlik, a gazdi pedig sokszor csak akkor veszi észre, hogy valami nincs rendben, amikor már nagy a baj.
De ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzek bárki olyat, aki az "ezzel"-t, úgy írja, hogy "evvel" ;) . (A magyar nyelvben az "ezzel" alak a helyesebb, ugyanis a szótő az "ez" amihez járul a "-vel" toldalék amiben a "v" teljesen hasonul a "z"-hez így lesz "ezzel", na de nem nyelvtan óra van, csak ez az "evvel" szótól égnek áll a hátamon a szőr. Szerintem, ha én így mondanám nyelvtan órán, akkora karót kapnék, mint egy ház :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!