Vérvétel árában mi okozza ezt az irbitális különbséget két rendelő között?
Volt egy dokink. Lecsereltuk. Az egesz historiank egy rutin vervetellel kezdodott ahol rossz lett a kutya vese erteke. Ez 13 ezerbe kerult es ket napba telt hogy az eredmsny meglegyen kozolte hogy kesz degenerativ vesebetegseg a kutya egyeves koraig ha elni fog. Napokig csak bogtem de megbesztuk hogy kell a vizeletvizsgalat. Ok. Hello meg 10 ezer. Az nem mutatott semmit. Akkor a kutya megmarad. Akkor parazit. Akkor 5 napos fereghajto kura plusz antibio megint hello 10 ezer. Es meg egy szekletvizsgalatot akart.
Kutyanak amugy nem volt baja.
Atmentem masik dokihoz. Vervetel kellett a masik kutyusnak ivartalanitas miatt. Fulvizsgalat mikroszkop (mikor a masik dokit kertem hogy nezze meg a fulet csak szabad szemmel belenezett, ez a doki kenetet vett es azt vizsgalta) mikroszkop alatt buzmirigy nyomas 6900 ft es azonnali eredmeny. Profin felszerelt rendelo. Meg is mutattam ennek a masik doktornonek a masik kutyus leleteit is csak vonogatta a vallat hogy ez erzekeny fajta es ezt a veseerteket a fiatal kutyak amugy sem ritkan produkaljak.
En meg csak lesek hogy dokik, rendelok es arak kozott ilyen kulonbsegek vannak... es a bena a rohadt draga...
Én azt vettem észre, hogy rendelő és rendelő között az is különbség, hogy mennyire felfutott. 2000-ben kezdtünk egy rendelőben, 1 orvos volt és 1 aki akkor jött ki az egyetemről. Az orvosnak is már nagyon jó neve volt akkor, de alapvetően egy kis rendelő volt, a fiatal doktor pedig internetes tanácsadást is csinált. 2014-ben elhunyt a kutyusunk, most 2020-ban mentem újra hozzájuk, már nagy rendelő, 4 orvos, akik egy időben rendeltek, amikor ott voltam, külön állatafelszerelési boltrész van a rendelőben, az árak csillagászatiak. Ott gondolom, hogy a 4 orvost és a nagy rendelőt is ki kell gazdálkodni, valamint, hogy nagyon jó műszerekkel felszerelt rendelőt vezetnek.
Utána áttértem egy kisebb rendelőbe, ahol délelőtt csak 1 orvos rendel, asszisztens csak a délutáni rendelésen van, mindkét orvos fiatalabb, de nagyon alaposak, az áraik fel vannak tüntetve a honlapjukon. Óriási különbség van az árak között, de ugyanazt az elhivatottságot és szakértelmet tapasztaltam mindkét helyen. Hátrány, hogy ultrahangot, röntgent például nem tudnak helyben csinálni, mert ahhoz nincs eszközük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!