Szerintetek ez mit jelent?
Van egy közel 1 éve örökbefogadott tacsi keverék szukám aki nemsokára 3 éves lesz. Nagyon látszik a viselkedésén hogy nem volt túl fényes az előélete. Fél a nagydarab kigyúrt emberektől és a kutyáktól is rettegett. Mostmár valamilyen szinten jobb lett a viselkedése. Azt tudjuk hogy verték mert ha felemelünk egy botot vagy kicsit "erőszakosabban" indulunk meg felé (megjegyzem összesen 5 legyintést kapott. Egyszer véletlen reflexből de azt nem vette komolyan 2x amikor földről zabált és 3x amikor erőszakos volt kutyákkal/emberekkel ezeket ne úgy képzeljétek el hogy rávágtam egy nagyot hanem csak éppen hogy hozzáértem) Iszonyú nagy kötelék van köztünk. Konkrétan a kutya minden lépésemet figyeli és szinte már-már """""Istenként"""" néz rám. Nagyon szeretjük egymást és már el sem tudnám képzelni nélküle az életemet.
DE
Azt javasolták mielőtt kutyát fogadtunk örökbe hogy vegyünk egy kennelt (ami marha nagy én is simán elférek benne pedig 180cm vagyok😅) hogy amikor haza hozzuk a menhelyről otthonosabban érezze magát. Persze szinte soha sincs bezárva. A kennelen kívül még van 3 másik helye tehát bárhova mehetne éjszakára ő mégis a kennelt választja (első naptól ezt csinálja) a probléma csak az hogy amióta beállt a tél a kutya remeg. A lakásban annyira nincs hideg. Egy takaróval/pulcsival pont jó (60°C -on megy a radiátor) és a kennel pont a radiátor mellett van. A kutymó bemegy a kennelbe és feszülten bámul rám vagy a radiátorra és hegyezi a fülét közben pedig remeg. Nagyon rossz így látni szegénykémet mert nem tudom hogy mi a baja. Tegnap voltunk állatorvosnál aki megvizsgálta és azt mondta hogy egészségügyileg teljesen rendben van és ő sem értette hogy mi okozhatja a remegést. Ő arra tippelt hogy a radiátor "cicceg" (a benne folyó víz) és ez zavarhatja a kutyát. Most áttettük egy másik helyre a kennelt. Itt is egy picit remegett (közben engem bámult) és fészkelődött de kijönni nem akart pedig mindig nyitva van az ajtó. Kb fél óráig fészkelődött és most végre elaludt.
Szerintetek mi lehet ez? Adjatok tanácsot kérlek mert eléggé aggasztó. Előre is köszi😊
Szerintem is a radiátortól félhet. Esetleg próbáld a radiátor mellett etetni, akár kézből: az evés mindig biztonságot jelent (ezért szokott zabálni az, akit valami trauma ér - biztonságérzetet kelt) így lehet megszokja.
De ne babusgasd és nyugtatgasd - az azt jelezné, hogy van oka félni.
Szóval tégy úgy, mintha az a radiátor (a kutya szemszögéből a "Szörnyeteg") nem létezne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!