Jól érezné magát egy tervuren?
A tervu imádatom kicsi koromban elkezdődött mikor a keresztszüleim ilyen kutyát vettek magukhoz. Amikor élt,akkor még pici voltam, 4-5 éves. Nem sokra emlékszem de szoktak derengeni az emlékek. Sose bántott, mikor gyermeki kíváncsiságból meg is nyúztam akkor sem.
Nekem sajna nem lehetett kutyám mert a Szüleim nem szerették őket, én viszont kutya mániás voltam és vagyok.
19 évesen hazavittem egy menhelyről egy amstaff keverék kutyust. Akkor 7 éves volt. Nekem sajnos csupán 5 évet adott, de minden hálája benne volt. Szocializált,nevelt kutya volt nagyon okos és jámbor. Most 1 éve hogy Elment a drágám, úgy érzem készen állok egy új kutyusra egy tervura. Sportos életmódot élek. Nagyjából ez lenne a napi rutin:
6-kor kelés,egy rövidebb séta ami kb. fél óra. Utána etetés. 3-ra otthon vagyok, akkor kb. 3-4 km-t futok. 5-kor egy egy órás séta,10-kor eü séta. Emellett rengeteg játék és napi 7*10 perc tanulás.
Kutyaovi kutyasuli lesz. Benti kutyus lenne (kertes ház). Nyáron hosszabb túrákat teszünk meg.
Szerintem bármilyen kutyát hazavihetnél ennyi foglalkozással.c:
Séta is elég szerintem.
Szocializálni,kutyák közé járni se felejts el vele!
Nem fogok :) a közeli faluban van egy ismerősöm. Neki egy tanyája na ott van két fajta ló (nem tudom pontosan hogy milyen fajta), rengeteg birka,szarvasmarhák,tyúkok,csirkék kecskék
Szóval tényleg minden. :) nekünk meg van egy benti menhelyi cicusunk Úgyhogy nem lesz gond :D
Nem vagyok jártas a fajtában, de szerintem a kérdésedre a legkönyebben úgy tudhatod meg a választ, hogy egy tenyésztővel elbeszélgetsz, elmeséled neki a szándékaid a kutyával. Nála pontosabb választ úgysem fog tudni senki adni.
Ha bármiben is van hasonlóság a malinoishoz, azon kívül hogy mindkettő belga juhászkutya, akkor a rengeteg fizikai munka mellett szellemileg is komolyan le kell majd fárasztanod. A mali és ahogy utánaolvastam most a tervuren is roppant inteligens kutya.
Ettől függetlenül szerintem nem lenne probléma a napi rutinoddal, nekem is hasonló van munkakutyával, a pár óra elcsúszáson kívül csak annyiban tér el, hogy hétvégente minimum egy nap elmegyünk egy hosszabb túrára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!