Benti kutya gazdik, hogyan tartjátok tisztán a lakást?
Kinti-benti kutyáim vannak. Ez annyit jelent, hogy ha nem vagyok otthon, kint vannak, de ha otthon vagyok, akkor velem vannak szinte mindig. Viszont nem mehetnek a lakás minden részébe, van nekik helyük, ott szoktak pihenni.
Szilveszterkor végig bent voltak és kivételesen bejárhatták az egész lakást, felmehettek a kanapéra is. Buli volt :)
Másnap többször porszívóztam, felmostam, nagytakarítottam, mert sok koszt hagytak maguk után.
Lemostam a tappancsukat és átkeféltem a bundájukat, mielőtt bejöttek.
Mit tehetnék még?
Nekünk is kinti benti foxi :)
Heti 3x porszívózok, nagyon sok szőrt hagy el. Ez általában minimum egy óra.
Van egy külön kanapéja, amin csak ő ül, ezt napjában többször áthúzom ilyen hengerrel hogy ne legyen csupa szőr.
Mielőtt bejön a házba alapos lábtörlés.
Foxi lévén sokszor viszem kirándulni, ha sáros/havas/vizes a bundája előbb átmosom, aztán jöhet csak be.
Viszont nyáron szinte alig van bent, így akkor nem kell annyit takarítani utána. :)
Mi egyes pontkent elfogadjuk hogy nem lesz patika hazunk. Gyakran mossuk az agynemut mert feljohetnek az agyra is. A mancsukat mindig missuk ha sar van ha nincs akkor nem mindig mert minden alkalommal kimennek ha valamelyikunk csinal valamit a kertben.
Egyebkent porszivo amikor szukseges, felmosas minden nap, es papucsban kozlekedunk. Plusz eleve olyan parkettat es jarolapot valasztottunk amin nem.latszik a kosz annyira.
Szoval ja. Merfoldekkel koszosabbak vagyunk mint egy nem kutyas. De biztos lehetne tobb energiat belefektetni.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ.
Ezek szerint nem lehet csodákat művelni :)
A hasukat nem mostam le, csak a tappancsukat. Legközelebb erre is fogok figyelni. "Bolyhos" kutyákról van szó.
Van egy benti cicánk, miatta egyébként is minden nap porszívózok és felmosok, de ő nincs kosszal, a szőrét felporszívózom, lehengerelem a bútorokról és tisztaság van.
Nagyon szeretem, ha a kutyák is bent vannak, ezért keresnék olyan megoldásokat, amik kicsit megkönnyítenék a dolgomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!