Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A németjuhász mennyire dominán...

A németjuhász mennyire domináns fajta?

Figyelt kérdés
Első kutyának, kisgyerekes családba jó lehet?
2017. jan. 1. 09:44
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Hetente 1-2 séta férne bele. Hétvégén.
2017. jan. 1. 09:51
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Heti 1-2 séta sajnos nagyon kevés egy németjuhásznak. Dominánsnak lehet domináns (egyed függő) nekem a szukám közepesen az. A németjuhásznak napi szintű agyi és fizikai fárasztás kellene.
2017. jan. 1. 10:04
 3/12 anonim ***** válasza:
83%
Minden kutya domináns ha nem nevelik. Heti 1-2 séta még egy bichon-nak is kevés nem hogy egy munkakutyának. Ha csak ezt tudod nyújtani neki egyenlőre ne legyen kutyád. Majd ha lesz időd rá
2017. jan. 1. 10:25
 4/12 anonim ***** válasza:
61%
Pont a Német juhász kutya az amelyik talán séta nélkül el van úgyan de napi több orás foglakozást igényel.Nálunk telep őrként van két németjuhász a telek 2000 négyszögöl. Sétáltatva úgyan nincsenek. De fönöki utasitás szerint a délutános örnek 3 óra labdázás van elöírva!Szoval végig járunk a létesitményt hogy minden rendben van e utána fogjuk a focilabdát és szó szerint játszunk velük, Imádják.Délelöt viszont kennelben vannak. A németjuhász hihetetlen okos agyas kutya. Dolgoztatni kell a sima séta semmi neki. Nekem otthon is németjuhászom van, munka vizsgàs.A fiam 12 éves. Rendszeresen viszi sétálni. Labdázni ,Tomi elszokot dugni tárgyakat amit meg kell keresni. Szoval egésséges kutya csak akor lesz belöle ha dolgozhat.
2017. jan. 1. 12:58
 5/12 anonim ***** válasza:
91%

Kedves második, ez miféle új baromság, hogy ha nevelik, akkor nem lesz domináns egy kutya? Ez egy alap tulajdonság, akárcsak az ösztönszintek mértéke vagy a jó idegrendszer. Neveléssel lehet befolyásolni, de elnyomni nem!

Egy jó nj nagyon domináns. Őv fajta, arra lettek szelektálva, hogy minél dominánsabbak, agresszívebbek legyenek főleg ember felé. És persze kell a vezető, aki mindezt kontrollálja. A küllem kutyáknák persze ez csak töredékében jelentkezik, mint a munkásoknál.

Ennyi foglalkozás egy kutyának sem elég. A nj rendszeres, gyakori, szinte minden napos fizikai és szellemi lefárasztást igényel.

2017. jan. 1. 15:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat, harmadik válaszolónak szólt.
2017. jan. 1. 15:19
 7/12 anonim ***** válasza:
56%
Kedves utolsó! Talán nem voltam egyértelmű de nem tudom mi a problémád .A dominanciát igenis el lehet nyomni!Nem az első német juhász van a kezem alatt,szolga lelkű kutyák.És igen is dolgoztatni kell nem elég neki egy séta! Nem elég neki egy óra pórázon a láb mellet menés hetente kétszer.Szolgálati kutyákkal is dolgozom. Sőt tovább megyek,ha a gazdi előre tudja hogy nem lesz ideje minden nap több órát foglalkozni a kutyával kis gyerek mellé így végkép nem ajánlom. Mert az unatkozó kutyák okozzák a legtöbb problémát.
2017. jan. 1. 17:19
 8/12 anonim ***** válasza:

Hát ha a telepőr németjuhász nincs soha sétáltatva, viszont labdával le van fárasztva, akkor csak imádkozni lehet, hogy valóban őrizzen is, nem csak kerítésen kívüli embereket. Ugyanis ha utcán sosem találkozik emberekkel, akkor jó esély van rá, hogy földbe gyökerezik a lába, ha valakit a telepen belül talál. Na, mindegy.

Nekem is nj van, első kutyának kisgyerek mellé nem ajánlom. De csak azért nem, mert túl vehemens egy kisgyerekhez, bántani nem bántja ugyan, de nem összenyalni fogja a gyereket, hanem összeugrálni, összerágcsálni és összecsikarni. Persze ha határozottak vagytok és tudjátok is, milyen egy kiskölyök kutyát nevelni és emellett kutyaiskolába is elviszitek, hogy a nevelésben segítsenek, hát hajrá. A mienk kiskorától kezdve mindenhova vive van, így teljesen szocializálva van. Nem fél kutyától, nem eszik macskát (imádja a cicánkat), nem fél az idegenektől, utcán sem. S aminek különösen örülök, hogy személyvédő ösztöne is erős, nem csak területőrző (sok nj-nek nem erős a személyvédő ösztöne). Mielőtt belém kötnének a kötekedni vágyók, alapjáraton közömbös, de volt már, hogy egy részeg belém kötött, a kutya pórázon volt, és közelebb akart jönni, én figyelmeztettem, de akkor is közelebb jött, és már elkezdett kiabálni meg hadonászni, aztán meg csodálkozott, hogy a kutya elém ugrott nagy hörögve. Ja én meg direkt nem szóltam rá, mert láttam, hogy ez a b.rom nem hallgat rám.

2017. jan. 1. 20:31
 9/12 anonim ***** válasza:
30%
a németjuhászt pont, hogy nem dominanciára szelektálták, ugyanis kinek kell egy olyan munkakutya, aki mindig a gazda felé akar kerekedni?? Viszont az igaz, hogy elég erős jelleműek tudnak lenni. Neveléssel el lehet folytani a dominanciát (és kell is) hidd el tudom miről beszélek. 8 hónapos kamaszodó ivartalan szukám van, de még így is érezhetően próbálgatja a határait...heti 2 kutyasuliba járunk+itthon tanítás és séta kerti kutya, nem mondom, hogy egyetem mellett a séta minden nap belefér, de labdázás és tanítás mindig van. Ha rgyedül vagyok itthon bent van velem (a szüleim nem nagyon szeretik bent, sak ritkán jöhet be ha ők is itthon vannak). Kisgyerek mellé megfelelő neveléssel nem lesz gond, de nektek nem ajánlom. (én 2 éves voltam amikor egy kölyök fekete németjuhászt vettek a szüleim, legjobb cimbik voltunk)
2017. jan. 1. 23:09
 10/12 anonim ***** válasza:
Hűűűűűű ezt olvassák el az nj tenyésztők!
2017. jan. 2. 01:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!