Persze hogy kiküszöbölhető! De legtöbbször a gazdin is múlik. Bár gondolom nálad ez nem téma. Nekem 3 bulldogom van. 2 francia és egy angol. Az egyik francia mentett. Kérdezz privátban vagy itt ha szeretnél valamit!
2016. dec. 28. 09:53
2/5 anonim válasza:
Maga a bulldogrol nem tudok semmi csak azt szeretnem leirni hogy a tenyesztok es az hogy kifizetsz 200 ezret nem garancis mert igy lett egy epilepszias kutyank meg egy beteg nemet juhaszunk. Es egy borbeteg westink, a jofogasrol meg a 20 ezres cicanak semmi baja nem volt meg soha. Persze biztos valamivel kevesebb az esely csak en mar nem bizok a tenyesztokben. Senkinek nem hianyonak a plusz kiadasok a betegseg utan amire meg ra jossz addigra meg szereted annyira hogy ne add vissza :(
2016. dec. 28. 09:53
3/5 anonim válasza:
A törzskönyv még nem garancia, igaz sokkal nagyobb az esély hogy egészséges kutyát kapsz (főleg mert a bulldogok nagyon betegesek) viszont utána számít hogy hogyan tartod, a táp, az oltások (nem kölyökkori) mind fontosak, és a szoktatás(pl hosszabb sétákhoz) és a külső-belső paraziták elleni védekezés is fontos. Szóval az is számít hogy hogyan tartod nem csak az hogy honnan van. Viszont szapis kutyát (főleg bulldogot) nem veszünk, azok általában elég betegesek a szűrések hiánya miatt. 1 a lényeg, vedd jó helyről és tartsd jól. (Ez nem azt jelenti hogy soha nem lesz bedeg de sokkal ritkábban)
2016. dec. 28. 11:21
4/5 anonim válasza:
Szerencse kerdese is. Nekem pl nincs szerencsem. Nyar ota van ket kutyusom de olyan honap meg nem volt hogy ne hagytam volna 10-20 ezret a dokinal.
De ezek nem tenyesztesi problemak voltak hanem amik barkivel elofordulhatnak.
Darazscsipes, kegszeresre dagadt labbal es hanyassal kiserve. Rossz vereredmeny valoszinu meztelencsiga zabalas miatt- ezt le se irom mennyive kerult tesztekkel es gyogyszerekkel egyutt. Fulattka amit a masik dog is elkapott es mar a harmadik fulcsepp kuranal tartunk mert ezeket nem egyszeru kinyirni am! Megint rossz vereredmeny valoszinu az attkak aldasos hatasa miatt... szoval most antibiozikum vitamin es kontroll verteszt.
Ja a bezabalas miatti hasmenest nem is mondom.
De mondom szerintem en extra peches vagyok...
2016. dec. 28. 17:12
5/5 anonim válasza:
Igen, beteges fajta, már-már életképtelen szerencsétlen, abban a formában, amilyenre mostanra tenyésztették. :(
Mindenképpen jó tenyésztőtől érdemes venni, ezzel csökkented az esélyt sok betegségre, de kizárni ezzel sem tudod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!