Fogmosással kapcsolatban van valami tippetek?
Én soha nem használtam ilyen cuccot. 2 Hetente adok neki egy maralábszárat amin a hús és az inak még ott vannak. Természetesen nyersen. A hús,a csont az inak letisztítják a fogát. Ezt mindig így csináltam. A kutyám 9 éves és soha nem volt fogköve.
Szerintem nem kéne bajlódnod ezzel a marhasággal. A kutyusod se szereti. Csináld azt, amit én csak ne hentestől vedd hanem olyan helyről ahol nincs disznóhús, vagy nem ugyanazzal a késsel/bárddal vágják.
Miért esett ki a foga?
Ha fogköves, le kell szedetni és lehet kapni olyan étrend kiegészítőt, ami ételbe téve segít a fogkő kialakulásának megakadályozásában.
Ha idős a kutya, előfordul, hogy kiesik egy-egy foga. Ez egyéni.
ha a megmaradt fogazat erős, adjál neki rágni valót.
Milyen fajta?
Megtört a jég... :)
Mostanra egyikünk is elég, nem küzd, hagyja magát. A jövőben próbálkozók kedvéért írom, hogy nálunk az vált be, hogy vacsora után a kedvenc jutalomfalatja (az a büdös kutyaszalámi) aztán először csak egy gyors sihatolás, épp csak hogy szokja a dolgot, utána pedig extázisban őrjöngve dicsértük, hogy mennyire ügyes. Ezt így annyira megszokta, hogy mára odáig jutottunk, hogy önként jön vacsora után, várja a jutalomfalatot, tűri a fogmosást (ami időközben mindig picit alaposabb lett) aztán fürdik a dicséretekben. Úgy van vele, hogy nem érti és nem is szereti, de ha a két hülye gazdának ez ekkora öröm, akkor ránk hagyja, hadd örüljünk :D Jó fej kutyánk van. Nem gondoltam, hogy idáig jutunk, az első alkalom után úgy ki volt borulva. Fogkőmentes új évet mindenkinek. 😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!