Valóban elkényeztetem, állítsam le magam?
Két kutyám közül az egyik múlt héten meghalt.
Egy kicsit sem sikerült túllépnem rajta. Nagyon sokáig szenvedett szegény. Rettenetes rosszul érzem magam, annak ellenére, hogy legbelül tudom, mindent megtettünk érte.
A másik kutyán látszik, hogy kicsit odavan, nem nagyon játszik,nem olyan jókedvű. Az az igazság, hogy azóta próbálok a kutyával még több időt tölteni. Párom viszont azt mondja, hogy ez csak egy kutya,eltelik pár nap túllesz rajta, és ezzel csak elkényeztetem, és totál hülyét csinálok magamból.
Tudom, hogy ez az elkényeztetés dolog nem játék, de egyszerűen annyira sajnálom, és nem tudom azt elhinni, hogy neki teljesen "közömbös", hogy most épp egyedül van, és nincs már a pajtás.
Tehát tényleg túlzásba estem?
Nem estél túlzásban!
Játsz vele többet és segíts neki.:)
Csak nehagyd ,hogy változtasson a rangsoron.
Ne is foglalkozz a pároddal,nagyon jól tudod,mit kell tenned,tedd azt.A kutya nem fogja azt gondolni,hogy na most tök szánalmas lett a gazdám.
Részvétem a kutya elvesztése miatt.
Mikor meghalt a kutya és hazamentünk, akkor leültem a kutya mellé és elmagyaráztam neki két bömbölés között, hogy mi történt, és hogy nem fog többet hazajönni a barátja. Itt már láttam, hogy furán néz rám a párom, annak ellenére, hogy ő is nagyon sírt.
Jóval többet vagyok vele, az ételt azért nem rágom meg helyette, de elég sokat babusgatom. Viszem magammal mindenhova. Tehát ilyen dolgokról van szó.
Sosem láttam állatot még ennyire szenvedni és sosem voltam annyira tehetetlen mint akkor mikor meghalt a kutyám. Lehet ezért van bennem ez a "túlbuzgóság".
Szerintem ez az elmagyarázós történet egyálalán nem fura..
sőtt az én szememben normális,
én ha elmegyek, akkor is mondom mindig a kutyának hogy hova megyek, maradjon nyugodtan, nem sokára jövök haza.....és a kutyának még is én vagyoks a vezére, nincs elkényeztetve.
Nyílván többet kell foglalkozni egy lelki beteg kutyával, de azért ne vidd tulzásba, mert a végén nagyon a fejedre nőhet...vagy ha sokat babusgatod, akkor pedig néha néha parancsolgass neki, hogy ülj le , feküdj, ide gyere, odagyere, de ne babusgatva, hanem keményen..és akkor nem lesz semmi baj...a párod meg elég érdekes, hogy sír, de közbe hülyének néz...
Ő hamarabb túllép dolgokon. Én sokkal lelkizősebb vagyok, nehezen teszem túl magam az ilyeneken.
Rangsorban nincs probléma, csak mikor kinézek az ablakon és látom, hogy az eddig teljesen játékos mindenlébenkanál kutyám ül mélabúsan a kapu előtt és vár, na olyankor kicsit mindig megszakad a szívem.
Egyébként köszönöm a válaszokat.
A kutyákat megviseli, ha nincs velük a barátjuk. Láttam már kutyát hetekig gubbasztani és nem enni, miután a társát elütötte az autó. Az én öreg kutyám hetekig kereste a kertben a barátját, akivel 14 évig együtt voltak. 2 hónapig bírta nélküle. :((
Keríts neki egy társat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!