Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kölyök kutyát meddig tart...

Kölyök kutyát meddig tart betanítani?

Figyelt kérdés
Szeretnénk kisnövésű kuytust panelba tartani. Viszont félek,hogy ugatna ha magára hagynánk illetve éjszaka is amíg meg nem szokja és nem szeretnék panaszt rá. Albiba lakunk így még kényesebb a téma. Akiknek van kutyusuk panelba hogyan neveltétek meg? Nem kakilik és pisil be amíg ti dolgoztok? Nem rágcsálja meg a bútorokat amíg kölyök? 23L
2016. dec. 19. 08:54
 1/5 anonim válasza:
77%
Fajtától függ. Az én kutyusom héthónaposan került hozzánk és képtelen volt magától enni és inni. Rágta a szőnyegeket, szekrények sarkait és az ágy sarkát is. Yorkshire terrier és csivava keveréke. Nem ugatós, de minden az adott kutya egyéniségétől függ. Gyakran lepisilte a sparheltet és a szőnyegeket. Sajnos még 6 évesen is odapisil 1-2 helyre. Kis korábban kikakilta magát a lakás bármely részében, akárhányszor vittük ki sétálni. Készülj fel arra, hogy legalább háromszor naponta sétáltatnod kell a jószágot! Ebben a hidegben nem ajánlatos öltözék nélkül kivinni, mert könnyen megfázhat. Remélem segítettem. Ha kérdésed akadna, nyugodtan írj privát üzenetet. 18/L
2016. dec. 19. 09:23
 2/5 anonim ***** válasza:
86%

Mivel egy kölyök kutya nem tudja 8 órán át tartogatni a pisit-kakit, ezért de, amíg nem szobatiszta, fogsz otthon találni takarítani valót, ha hazaérsz.

Szobakennelt szoktak felállítani a kiskutyáknak egy könnyen takarítható helyiségben. Ez arra is jó, hogy nem tesz kárt a bútorokban és magában.

Eleinte 2-3 óránként kell levinni pisilni a kutyust. Éjszaka is.

A kutyusok a szeparációs szorongás miatt szokták végigsírni a napot a gazdi nélkül, ezt el lehet kerülni azzal, hogy fokozatosan szoktatjátok az egyedülléthez, ill. lefárasztjátok munka előtt.

Ajánlatos szabadaság ideje alatt magadhoz venni a kiskutyát, mert nem lehet őt már a megérkezése utáni napon magára hagyni.

Ha a bútorok a főbérlő tulajdonában vannak, az nagyon necces lehet, mert akármilyen rendes is egy kiskutya, mindenképpen meglátszik a lakáson. Szóval a kauciótól szinte biztosan búcsút vehettek. Ja. A főbérlővel ezt meg kell beszélni, mert nem is biztos, hogy beleegyezik a kutyatartásba. Dönthet úgy, hogy nem tarthatsz állatot a lakásában.

Egy kiskutya eleinte olyan, mint egy csecsemő-hihetetlen fáradt tud lenni az ember az éjszakázástól. Ráadásul nekik rengeteg szőrük van, ezért a pisi-kaki takarításon kívül ott van még a napi szintű porszívózás.

Nem akarlak lebeszélni, félre ne érts! Nekem kinti-benti kutyáim vannak és soha nem bántam meg, hogy vannak és soha nem mondanék le róluk, de megváltozott az életem, mióta velem vannak.

Meló után rohanok haza, mert a kutyáim egyedül vannak, kora reggel kelek, mert le kell őket fárasztani, hogy ne ássák fel az egész kertet. Nyaralás nincs, mert sajnálnám őket beadni egy kutyapanzióba. Bármilyen jó helyet találnék nem lennék nyugodt.

Szóval a kutyatartás nagy felelősség és lemondásokkal jár.

Egyébként az, hogy mikor lesz szobatiszta, az nagyon sokban függ attól, hogy mennyire vagy következetes vele, ill. mennyi időt tudsz rászánni a nevelésre. De mondjuk egy fél éves, kistestű kutya nem bír ki 8 órát pisilés nélkül. Talán egy éves korára már kibír annyit, de tovább bent tartani neki nem egészséges.

Csak gondolj bele, mi lenne, ha te elmennél minden nap dolgozni és a munkahelyeden nem lenne WC...

2016. dec. 19. 09:36
 3/5 anonim ***** válasza:
55%
Mielőtt ebbe belevágsz, ajánlok kicsit alaposabb elmélyedést a témában. Könyvek, kutyaiskola (akár kutya nélkül is) stb.
2016. dec. 19. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Nekem egy 12 hetes kiskutyám van, 3 hete van nálunk. Nekem annyiból nagy szerencsém van, hogy otthonról dolgozom, így meg tudom oldani, hogy 1-2 óránként kiveszem őt, de még így is előfordul, hogy bepisil vagy bekakil, hiába vagyok vele 0-24-ben. Éjszaka kb. 6 órát bír ki, ilyenkor alszik. Nem tudom még egyedül hagyni őt, maximum 1 órára. Cipőt lop, bútort és szőnyeget rág(na), ha nem figyelnék rá, viszont mivel figyelek és amikor látom, hogy kezd rombolni, akkor gyorsan adok neki kutya játékot, hogy azt rágja, vagy ha engedi az időm ki megyünk játszani. Tanítom őt ülni, feküdni, pacsit adni, ezeket már jól tudja és élvezi végrehajtani. Egyébként a szellemi feladatoktól sokkal jobban elfárad, mintha csak rohangálnánk az udvaron.

Egy kiskutya nagy felelősség, rengeteg türelem és következetesség kell a neveléséhez. Ha sokat dolgoztok és nem megoldott, hogy valaki ránézzen és foglalkozzon vele napközben, akkor inkább nagyobb, 6-7 hónapos kölyköt válasszatok. Velük már könnyebb, bár mozgás igényük nekik is van, de jobban tudják már tartani a vizeletet, székletet, viszont a kamaszkor miatt még inkább következetesnek kell lenni vele. A szobakennel tényleg jó ötlet lehet, de ez nem garantálja, hogy nem fog sírni utánatok, ha elmentek.

2016. dec. 19. 13:45
 5/5 anonim ***** válasza:

Kölyök kutya hónapokig bepisil és bekakil, valamint a legtöbb mindent megrág, amit csak meg tud és amihez hozzáfér.

Erre készüljetek fel.

2016. dec. 19. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!