Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért szédül meg egy kutya?

Miért szédül meg egy kutya?

Figyelt kérdés
13 éves a kutyám,de mai napig imád labdázni. egyre többször van, h megszédül,volt mikor összeesett :( mit lehet tenni h ez ne forduljon elő többször? van vmi étel v bármi ami erősítené a szervezetét?
2010. máj. 2. 18:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Szerintem vigyétek orvoshoz. Bocsi jobbat nem tudok :S
2010. máj. 2. 18:30
 2/13 anonim ***** válasza:

A kora miatt. Idős már.

Vegyél neki öregebb kutyáknak való speciális tápot, konzervet [ha gyengébb már a fogazata, örülni fog a puhább kajának], alaposabban vizsgáld meg mindig, mint korábban. Vigyázz rá, hogy ne fáradjon el túlságosan, aludjon, pihenjen eleget - szüksége van rá.

Labdázni jó dolog, de ha látod, hogy fárad, vagy túl sok ideje ugrál már, kicsit nyugtasd meg. :)

2010. máj. 2. 18:30
 3/13 anonim ***** válasza:

Nagyon nehéz ezt megválaszolni... Gondolj arra, hogy az idős embereknél milyen problémák adódnak, melyek hasonló tüneteket produkálnak: agyi vérellátási problémák, vérnyomásproblémák, cukorbetegség stb. Nos ugyanezek a bajok idős kutyusoknál is előfordulnak. Sőt lehet egy agytumor is... Sajnos tapasztalatból tudom ezeket a dolgokat. Nemrég még 4 idős kutyánk volt, egy éven belül 2 meghalt időskori betegségekben. A meglévő spánielünknél hasonló tünetek jelentkeztek 2 hete, igaz egy altatás szövődményeként. A doktornő Trental tablettát javasolt (agyi vérkeringést serkenti) és B komplex vitamint élete végéig. Azóta teljesen jól van szerencsére.

Az ország melyik részében laksz?

2010. máj. 2. 18:36
 4/13 A kérdező kommentje:
békés megye, köszi h ilyen hasznos dolgokat írtatok!
2010. máj. 2. 18:41
 5/13 anonim ***** válasza:
Egy 13 éves kutya már nagyon öreg. Van aki meg sem éli ezt a kort. Orvostól lehet kérni vitaminokat de én egy ilyen idős kutyát már nem nyomkodnék tele gyógyszerrel. Amíg nincs komolyabb baja addig hagyd öregecskén élni a hátralevő idejét. Azért ha az megnyugtat kérd ki egy állatorvos véleményét.
2010. máj. 2. 18:46
 6/13 anonim ***** válasza:
keverék vagy fajtiszta? milyen fajta? (tudom semmi köze hozzá csak kérdezem)
2010. máj. 2. 18:55
 7/13 anonim ***** válasza:
3 hónapos volt a kutyám, mikor észrevettem, hogy ő is szédül, elvittem állat orvoshoz, és ( gusztustalan ) de tele volt gilisztával! az agyának húzódott a toxin amit a férgek termeltek. (kereskedő elfelejtette féregteleníteni és így adta el, majdnem elpusztult szegény:( )
2010. máj. 2. 19:02
 8/13 A kérdező kommentje:
keverék, de tündér nagyon, és nem úgynéz ki mint egy öreg kutya, mindig labdázik és mindenkit szeret és persze mindenki szereti őt :)
2010. máj. 2. 19:17
 9/13 A kérdező kommentje:
szegény kutyid, remélem azóta minden rendben van vele :) ha férges az a kakijában is látszik én úgy tudom. lehet h undi dolog de én meg szoktam nézni a kutyám kakiját ha séta közben végzi, az is árulkodik az egészségéről
2010. máj. 2. 19:20
 10/13 anonim ***** válasza:

én szerintem nem undi

tudsz képet linkelni?:D

a kutyiról nem a kaksiról

2010. máj. 2. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!