A kutyámban maradt a kullancs feje! Mivel fertőtlenítsem?
Figyelt kérdés
Még nem szívta meg magát az a dög, megpróbáltam kiszedni, de olyan apró volt, hogy beleragadt a feje! Most meg már annyira alácsúszott a bőrbe, hogy nem tudom kiszedni.. Már tiszta piros a helye is annyit gincsoltam! :( Azt olvastam a bőr ki fogja magától lökni, de addig is mivel lehetne ezt lefertőtleníteni házilag? Nagyon aggódom mert már egyszer volt babéziás a kutyám! :( Kiltix nyakörv is van rajta, mégis így jártunk! :'( Tényleg kilöki a bőr, vagy holnap menjünk inkább dokihoz?
Köszi a válaszokat!
2010. máj. 2. 18:14
1/9 anonim válasza:
Szerintem mindenképp vidd el orvoshoz,az a biztos!!!!
2/9 anonim válasza:
Addig is betadin,amig nem viszed dokihoz. Egyébként a nyakörvek $zart sem érnek....FrontLineCombót vegyél nyakához csepegteted és véd 3hónapon keresztül. Lehet drágább,de legalább nem megy bele kullancs se bolha se semmi. És akk megvan úszva az állatorvosi költség
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Exspotot használtunk, a frontline-ról azt hallottam hogy már nem ér semmit, mert immunisak lettek rá ezek a dögök. :S A betadine-on kívül nincs más? Az nincs itthon :S Valami házilagos dolog kéne. :(
2010. máj. 2. 18:29
4/9 anonim válasza:
Ha nyugodtan marad, kipiszkálhatod egy tűvel. Az orvos is azzal fogja kiszedni. Betadint rá.
Mai állás szerint egy fajta védelem a különösen fertőzött területen kevés. Nyakörv-csepp, vagy nyakörv, vagy csepp plusz fújás.
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Csak úgy tudtam a nyakörv + csepp már túl erős a kutyusnak?! :S
2010. máj. 2. 18:40
6/9 anonim válasza:
Ha azt akarod hogy a kutyádból kijöjön a kulancs feje ,mielött elviszed az orvoshoz : ahol van a kulancs tegyél VASTAGON bármien krémet (testápolot). Tuti hogy a kulancs kifog mászni pár perc mulva ,mert elkezd fulladni mivel levegö nem éri.De fojamatosan nézned kell!Énnekem bevált ez a modszer !!!! Légyszi irj nekem ha megcsináltad, kiváncsi vagyok hogy sikerült-e.
7/9 anonim válasza:
8/9 anonim válasza:
A 4.voltam. :( NE KEND BE KRÉMEL !!! sajna én ezt nem tudtam nekem is orvos monta... 1x ki is probáltam ,bár akkor nem történt semmi baj.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat és a linket, kicsit megnyugtatott! :) Nem kenem be semmivel, azt tudom h nem szabad, meg már csak a feje van benne.
2010. máj. 3. 08:49
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!