Szerintetek vannak mudi szaporítók?
csak egyik nap megfogalmazódott bennem ez a kérdés. Valljuk be nem túl népszerű fajta. Egy merle mudi szaporítót el is tudnék képzelni, de mást nem.
Ti hogy gondoljátok, mennyire lehet gyakori ez a jelenség?
De a fajtamentőknél pl még sosem láttam olyat, hogy szaporító helyről mentették, és nem is olyan állapotban vannak általában a szukák, mintha onnan jöttek volna
Nem a szépségről beszéltem, népszerűségről
Szerintem a mopsz sokkal népszerűbb kutya mint a mudi
Persze, hogy vannak! Nézd meg a jófogáson.... egy csomó mudinak feltüntetett kutyust kínálnak 5-10 ezer Ft-ért.
Ezek a szaporítók inkább olyan emberek, akik szereztek valahonnan egy mudi jellegű kutyát, meg van a szomszédnak is valami hasonló és a szaporulat reményében "összeeresztik" őket. Aztán fajtatisztaként hirdetik a kiskutyákat.
Azért a "merle", vagy inkább cifra mudi sem annyira ritka...
nekem volt mopszom is és 10 ezerszer szebbnek tartom mint a mudit. mindegyik fajtának megvan a maga szépsége és persze mindenkinek más tetszik.
és minden fajtára akad jó pár szaporító is.szaporító az aki mindenféle engedély nélkül a pénz miatt nevel kölyköket.
lehet egy tenyésztő is rossz kutyatartó, tarthatja sokkal-sokkal rosszabb helyen és módon a kutyákat a szapórítónál, attól mert tud róluk papírt mutatni. egyikben sem hiszek!aki teheti menhelyről mentsen állatot!
de hogy a kérdésre is válaszoljak :) szóval amúgy mivel a mudi jobban használatos vidéki munkakutyának, így ott sokkal jobban el tudom persze képzelni a szaporítását. biztos, hogy van, de nem tudom milyen sűrűséggel...
A pásztorokat nem érdekli, hogy a kiállításokon/tenyészszemléken milyen eredményt érnek el a kutyák. Egy a fontos jól dolgozzon. Sajnos a fajták 90%-nál a show vonal eléggé kiöli a munkavért. De a pásztorok egymást közt megoldják (bár ma már inkább sinkával, borderrel terelnek, lehet van pár hely ahol pumi, puli, mudit használnak vagy vegyesen) Én ezt a fajta szelektálást nem tartom szaporításnak, ugyanis nem tukmálják rá senkire, a kutya azt csinálja amire kitenyésztették.
De nézegess akad egy két érdekes hírdetés....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!