Husky kutyusom bekattant, mit tegyek?
Nemrég kaptam egy egy éves huskyt. Tündéri, de néha random túl pörög. Rendesen levan mozgatva, sokat alszik.
Ez a tulporges abban nyilvánul meg, hogy elkezd ugrálni, villám gyorsan futkos, néha morog is játékosan. De nagyon durván nézz ki, mintha gyorsított felvételről menne.
Van hogy séta után csinálja, máskor pedig magával játszik és attól, de legtöbbször nincs előjele.
Ismétlem, rendesen levan mozgatva. Előbb jöttünk fel setabol, megint bekattant, most pedig mellettem alszik az ágyon.
A séta nem fárasztja el a kutyát. Akkor sem ha egész nap mész vele.
Azért csinálja, mert nincs vele eleget foglalkozva, vagy nem megfelelően. A túlpörgés valójában pótcselekvés, ami azért van, hogy levezesse a felgyülemlett feszültséget, mert halálra van untatva. Lehet, hogy Te elfáradsz, de ő nem.
Tavasszal szeretnék vele futni.
Most
1, tél van, nálunk a hó is esett
2, szörnyen neveletlen, most azt tanuljuk, hogy mellettem sétáljon mert elhuzz
Súlyt rakotni jó ötlet, de ahhoz elkellene engednem és már két hamot (jó minőségűt) tönkre tett.
Futógepem nincs, elég drága mulatság.
Kifutóba nem merem elengedni, mert még nem jön vissza ha hívom. Csak egy hónapja van nálunk, de rengeteget fejlődött maga tartás terén, egyedül ezzel nem bírok. Igaz, ma szavakkal és simogatassal letudtam állítani, nem kellett lefogni, ez óriási eredmény.
Tudom, úgy tűnik hogy kifogásokat keresek, de tényleg nagyon igyekszem
Nem fogok hóban futni vele. Hét elején próbáltam, mielőtt esett a hó és ossze vissza cikcakozott előttem. Nevelni kell
Mezőre meg nem tudom elvinni. Kocsi nincs, buszra, vonatra pedig nem rakom fel, megint csak a megnevelese miatt.
Van olyan aki értelmes választ tudd adni, vagy még oton leirjatok, hogy menjek futni vele? Naponta 3x 40 percet vagyok vele, kettes kérdésére válaszolva. Heti egyszer-ketszer csinálja. Majd tavasszal futok vele, de ha valaki még egyszer leírja a farasztast, azt lepontozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!