Hogy vegyem rá anyukámat, hogy kutyám legyen?
Ülj le megbeszélni anyukáddal ezt a dolgot.
Egy kutya tartása elég drága mulatság. Kaja, oltások, állatorvosi költségek.
Ha te beteg vagy, elmentek az orvoshoz, bemutatod a TB kártyádat, nem kell érte fizetni.
Az állatorvosnál minden vizsgálat után fizetni kell. Pl. egy egyszerű hasmenéses vírus kezelése is több ezer forintba kerül. Nem beszélve egy esetleges műtétről, ha valami gond adódna. Ezért szokták mondani, hogy ha kutyád, vagy macskád van, legyen félretéve egy jelentős összeg baj esetére.
A szobatisztaságra nevelés meg egy tortúra. Éjszaka is le kell vinni a kiskutyát, mert amíg kölyök, nem tud reggelig várni a pisiléssel.
Rengeteg éjszakázás, takarítás, fáradság.
Nem akarlak lebeszélni, nekem is van kutyám és mindez nem probléma, de a kutya körüli teendőket egyedül nem tudod megoldani.
Ha anyukád nem tudja vállalni, akkor ne erőltesd! Egy kutyát a család minden tagjának akarni kell.
15 éves vagyok. 6 éves korom óta vágyok egy kutyára,13 koromban már jóval az átlag (és a kutyatartó ismerőseim nagyrészét is értem) felett tudtam a kutyákró mindent. Konkrét márkákat,mivel kell etetni (meg persze sok mást) és Ezenkívül rengeteg fajta kinézetét és jellemét tudtam.
A Szüleim olyaa "kutyának kit a helye utána le se..." gondolkodásúak sjnos,szerencse hogy anya nem szereti a kutyákat. Én már rengeteget bizonyítottam,viszont 12 évesen is képes voltam elfogadni hogy majd felnőtt koromban lesz kutyám. Tudtam hogy a minőségi táp mennyibe kerül,a kezdet oltások,az éves oltások a chip,a Játékok és rengeteg dolog még (a kutyát nem írtam mert mindig is fajtamentést céloztam)
Benned még nincs meg a felkészültség (nagyon jól látszik a kérdésből is) csak "legyen má' egy kutya" lehet hogy máshogy gondolod, de egyszerűen ordít a kérdésből.
Az anyagi vonzatát se gondoltad át/érzed át. A kutyának nem jó ha odalöksz elé egy tál Pedigree-t.
Nem hinném hogy elég időtök lenne a kutyára. A kutya nem nevelődik magától.
A szüleid nem kutyások még azt sem gondoltad át jó lenne-e neki??!!
Amit tudok javasolni:
- Tényleg "műveld ki" magad!
- Fogadd el!
Ott eltoltad hogy rá akarod venni őket. Ha erőltetni kell minek??!!
Valószínűleg úgysem lesz kutya
Ha meg lesz akkor "legyen má' a gyereknek kutyája!" Szegény meg szenvedni fog... Akkor most gondold át újra:
Ha te képes lennél rávenni a szüleidet a kutyára jól érezné magát? Az ilyen kérdésekből ordít hogy a szülők nem akarnak kutyát = valószínűleg nem fogják jól tartani. És akkor most hadd idézzek a kérdésedből:
"Felelőségteljes vagyok."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!