Magyar Vizsla gazdik! Mit tegyek ha nincs időm a kutyusomra? (Többi lent)
Van egy Szuka Magyar Vizslám, akit imádok.. 2 éves, és mint minden Vizsla ő is mondható hiperaktívnak (persze jó értelemben) Nagyon okos, minden trükköt megcsinál amit mutatok neki... De sajnos mostanában úgy érzem hogy nincs időm rá! Olyan lelkifurdalás gyötör.. Kinti kutya, és néha úgy sajnálom hogy nem jöhet be. Csináltam neki kutya házat, kibéleltem szivaccsal, de még így is részlet szegénykém.
Bocsi hogy hosszúra sikerült
13/L Jajj és még az a bökkenő hogy marha sokat tanulok, hogy meglegyen az 5-ös félévi, néha úgy arrébb loknem a tankönyveket és kimennék a kutyushoz
Ne tarsd kint :'(
Az én vizslám kb 10 fok alatt fázik kint, meg egyedül is van. Az en szüleim sem engedik h bent legyen a lakásban, de az előszobában van neki egy kis helye ahol télen is legalább 15fok van. És ha sokat kell tanulnom (10.es vagyok gimis, szóval mindig rohadt sokat kell) akkor lemegyek az előszobába, es mellette tanulok, az is sokat jelent neki (főleg h közbe mindig maszírozom)
Ha csak kint tarthatod es nincs rá időd, inkább keress neki egy masik gazdát, mert nagyon szenvedhet:(((
Engedd be....
-6 fok van kint... Megfagy!!
Mivel csak 13 éves vagy, így nem hibáztatlak, viszont a szüleid kőkemény állatkínzók!
Látjátok, hogy reszket a kutyátok annyira fázik.
A vizsla eleve nem kinti kutya, ráadásul hidegtől függetlenül átlagon felül igényli az ember közelségét.
Nekünk is vizslánk van, bent alszik velünk a lakásban, követ még a mosdóba is minket, el nem tudnám képzelni, hogy az udvaron tartsam főleg most, hogy fúj a jeges szél odakint....
A felelős állattartáshoz az is hozzátartozik, hogy képesek vagytok belátni, ha nem tudjátok kielégíteni a kutyátok igényeit (márpedig itt erről van szó) és kerestek neki új, gondos gazdát.
És akkor azt még nem is említettem, hogy egy vizslának nem elég az, ha napi 1-2 órát ellabdázgatsz, trükközgetsz vele a kertben...
Beszélj a szüleiddel, hogy ez így tarthatatlan állapot, vagy így, vagy úgy, de változtatni kell a helyzeten a kutyátok érdekében.
Nem szabad kint tartani télen, tönkremegy az egészsége szerencsétlennek. Emellett szenved is.
Mit tegyél? Próbálj neki gazdát keresni, olyat, aki úgy tartja, ahogy egy vizslát kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!