10 honapos menhelyi kutyam 3 napja nagyon rossz! Mit tegyek?
3×10-15 perc az semmi. Az csak pisiszünet.
Kétszer félóra, és egyszer másfél-két óra, utóbbiban legyen más kutyákkal bandázás, szabadon mozgás, futás, tanítás, labdázás, rongyozás stb. is. Ez a minimum igénye.
A verés, spejzajtó mögé zárás semmit nem old meg. A kutya nem érti, miért kapja ezeket, maximum stresszes és bizalmatlan lesz veled.
Kutyaiskola, 10 hónaposan már bőven mehet, és te is sokat fogsz ott tanulni vele együtt.
Tegnap elvittem egy hosszabb sétára a városligetbe, azonban ízületi gondok miatt nem tudok sokat sétálni, ezért nem vittem hosszabb sétákra. Most tesztelem magam, hogy ha én keveset sétálok, de ő futhat, úgy bírom-e.
A menhelyre nem viszem vissza, mert ott már rég halott lenne, én mentettem meg a biztos haláltól.
A kutyáktól, főleg a nagyoktól kezdetek óta fél, ha a kis pincsi közelébe megy egy másik kutya, azt ugatja, morogja. Ezért nem merem elengedni más kutyák közelében, mert megijed, és egyszerűen elszaladhat nagyon messzire. Ilyenkor nagyon nehezen tudom újra pórázra kötni. Más esetekben, ha hívom, visszajön (legfeljebb 3. kiáltásra).
Egy boldog, szerető kutyáról van szó. Szerintem tudja ő mindig, miért van leszidva. 2-szer megrágta a bútort, mikor másodjára odanyomtam a fejét (az eset után több órával), többet nem rágta meg. Persze én sem szeretem őt verni, hiszen imádom. Mostantól leviszem őt a városligetbe. Viszont kérdés: tudtok Zuglóban elkerített kutyafuttatót?
Bocs, hogy csak most válaszolok, de azért remélem, sikerült kinyomozni, hogy a korong utcai futtató bizony a Korong utcában van :D
Egyébként az Uzsoki kórháztól lefelé, egyenesen a Korong utcán. A fele nyitott, szóval egy füves, fás sáv, de ott járnak autók, a végén pedig van egy elkerített is. Egész nagy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!