Érdemes lenne venni egy pumit vagy mudit?
A terelés nemcsak úgy megy, hogy kirakod oszt terel...
Meg kell tanítani
Ha szeretnél és el is tudod tartani, akkor nyilván érdemes venni. Ha hobbi kutya lenne és csak a saját szórakozására raknád a bikák közé, akkor persze nem fontos a származása, de ha dolgoznál is vele, feladata is lenne, akkor azért érdemes utánajárni, hogy hol tenyésztenek ösztönerős kutyákat.
A mindennapi élethez szükséges terelést egy jó kutyával nem nehéz megtanulni. Pár tréning elég is lehet egy jó edzővel. Persze ha verseny a cél, az már más kategória, az több évi kemény munka.
ha van időd, pénzed és elszántságod, vágj bele nyugodtan :)
a mudi valamennyivel könnyebben kezelhető, viszont ha tényleg terelésre kéne, akkor inkább keress fel egy olyan tenyésztőt, aki terel a kutyáival. nem minden mudi tud/szeret terelni, de pl nekem is borderem van és nem igazán hatja meg a dolog, kétszer kipróbáltuk, csinálta, mert megkértem rá, de nem élvezte 100%-osan.
viszont, ahogy előttem is írták, nem úgy működik a dolog, hogy elengeded a kutyát és mondod neki h terelj, sokat kell vele foglalkozni, mire menni fog, főleg h ő lesz az első ilyen kutyád(de pl vannak helyek, ahova beadod 2 hónapra és úgy hozod haza h tud terelni ;) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!