Mi a véleményetek a Fincsi nevű kutya konzervről?
A konzervek eleve nem jók, kivéve egy-két kivételt, azok viszont valóban nagyon drágák.
A chappy, fincsi, sőt pedigree is egy rakás szemét. Nagy része víz, a többi pedig gabona, vágóhídi hulladék (mint pl. csőr, köröm, toll), hamu. Nem alkalmas kutyák etetésére.
Kutyát jó minőségű száraztáppal érdemes etetni, 1-2 márka példának: Bosch, Happy Dog, Brit Care, Josera (ezek az olcsóbbak közé tartoznak).
Vagy alternatívaként lehet BARF módszer szerint is (nyers hús, csontos hús, belsőségek, kiegészítők megfelelő arányban).
Ha mérgezni akarod tökéletes.
Én BARF-ozok,szerintem z a legjobb táplálási mód,de lehet táppal is etetni,természetesen,nem búzával meg hasonló szeméttel mint a Chappi,Pedigree és társai. Konzervvel meg amúgy se tetetünk mert 85%-90%-a víz,a többi meg vágóhídi maradvány,semmi tápláló.
#4 vagyok leharapta Bocsi
Tehát már írtam hogy a konzerv és mely tápok a rosszak. Hogy én melyik etetési módot használok,Előttem írták hogy mik a jó tápok.
Na de mi a jó táp ismérve?
Az alábbi tartalmakból nagyon alacsony vagy nincs benne:
Gabona,fűfélék,növények,tisztázatlan eredetű "hús",porc maradványok stb.
Az alábiból nagyon magas tartalom:
HÚS
Ahogy írták előttem, az általad említett konzerv rettentő vacak! Kb. olyan, mintha te kizárólag kólán és csipszen élnél.
Nem tudom, hogy miért fuldoklik a száraz táptól a kutyád, de ha így van, akkor vidd orvoshoz, mert valami baja van.
Ha szárazon nem akarod adni neki, akkor keverd össze a tápot egy kis vizezett natúr joghurttal (1 kanál joghurt 1-2 kanál víz), de ne áztasd benne, hanem amint összekeverted, azonnal add oda neki, mint ahogy az ember a műzlit eszi.
Vagy ha ez nem szimpatikus, akkor főzz neki házikosztot. De ne azt, amit ti esztek, mert a kutya szervezete nem tud mit kezdeni a sóval, meg a fűszerekkel.
pici olajon megpárolod a húst (amilyen van, lehet állateledel boltokban is kapni húst), mellé karikázol pl. répát, tököt. Felöntöd vízzel, készre főzöd és a végén hozzákeversz egy kis párolt rizst. A rizsből csak nagyon kevés kell.
Ettől biztos, hogy nem fog fulladozni.
Felejtsd el a konzerveket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!