Középspitz! Nyiratni vagy nem nyiratni?
Teljesen tanácstalan vagyok a spitzem nyírásával kapcsolatban. Van aki azt mondja a spitzeket nem kell megnyiratni, van aki azt mondja kell, mert jobban fogja magát érezni a nagy melegben.
Egy éves kutyusomnak elég dús bundája van, de nem tudom jól tenném-e, ha megnyiratnám kozmetikussal.
Ebbben szeretném a segítségeteket, véleményeteket kikérni!
Nagyon szépen köszönöm!
Nem, ne érts félre, nem szeretnék rövidszőrű kutyát, imádom így, ahogy van, a nagy bundájával együtt.:) Gondoltam jobb lenne neki nyáron, kisebb bundával. Csak azért tettem fel a kérdést, mert több állatorvost is megkérdeztem, meg több kutyakozmetikust is, és nagyon megoszlanak a vélemények.
Köszönöm a válaszod!
Ne! De van egy köztes megoldás: ritkítani. Ha kozmetikushoz elviszed, és elmondod hogy hosszan szeretnéd hagyni a szőrét, de melege van mert nagyon dús a bundája, Furminatorral vagy ritkítóollóval szépen kiritkítja a szőrt, ettől teljes marad a hossza, de a gyengébb, felesleges szálakat kiszedi és jobban fogja érezni magát a kutyus.
Nem reklámnak, de itt van video, hogyan szedi a szőrt és láthatod hogy külsőre nemsok változás van, de sok szőr lejön.
Köszi a válaszokat, aranyosak vagytok!
Tavaly még nem volt ekkora bundája, jobban bírta a nyarat. (igazság szerint most volt 15 hónapos)
A ritkításon én is gondolkodtam, ez a furminátor nem tűnik rossz dolognak.
Na csak lesz valami vele, ha más nem, egy fürdetés mindenképp. :)))
Köszönöm szépen még egyszer! Kellemes hétvégét!
Nem szabad lenyíratni!!!!
A nagy bunda nem csak a hideg, de a napsütés ellen is véd.
Ha lenyíratod, jó eséllyel kaphat hőgutát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!