Nekem 6 napja van egy 2 hónapos akita kiskutyám, nagyon édes, játszik, vidám, belém van bújva, elfogadott hamar, a kuvaszunkkal is jóban van, kislány mindkettő. Szóval látszatra semmi gond, de nem eszik, alig csipeget egy kicsit. Mit csináljak?
Ennyi idős kutya még 4-5x is eszik naponta, nyilván az adagját megfelelően elosztva.
Nem lehet, hogy a másik kutya is jelen van etetésnél, és a kölyök ezért nem mer enni? Akármennyire is kijönnek egymással, ez egy ösztön.
Ez elég furcsa.
Rizst, konzervet én eleve nem javaslok. A rizs akkor kell, akkor is péppé főzve, ha hasmenés miatt diétáztatni kell a kutyát.
Elég neki a jó minőségű száraztáp, napi 4-5-ször megkínálva. Ételt ne hagyj előtte, ha nem eszi, tedd el. Mozgasd sokat, játssz vele. Kérdezd meg a tenyésztőjét, nála hogy evett.
Ha nem javul a helyzet, felkeresnék egy másik állatorvost is.
Előző kutyám is ezt csinálta másfél-két hétig. Letettem a kaját, keveset evett, elhátrál, utána kis biztatásra megint keveset evett, megint elhátrált. Nála kisült, hogy ő volt a legkisebb a csapatból a tenyésztőnél, és mindig elverték a többiek, valószínűleg az új helyen nem mert enni.
Utána rájött, hogy ehet nyugodtan, és behozta a lemaradást, nagyobb lett, mint az azonos nemű testvére, szóval ne félj, hogy ha pár napig nem eszik, lemarad a fejlődésben, ezt behozzák.
A tenyésztőnél mindenképpen kérdezz utána, ott hogy evett, és azt add neki szigorúan, amit megszokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!