Miért ficánkol a kutyám, ha leguggolok, és hogyan szoktassam le erről?
Akár hozzá guggolok le, akár valami máshoz, pl. arréb tennék valamit, esetleg egy csavart húznék stb, mindig bújik belém, ficánkol, nyalogatja az arcom és a kezem, lefekszik elém hogy útban legyen és véletlenül se tudjam a dolgomat csinálni.
Ezt simán megcsinálja egy kiadós játék és séta után is, amikor pedig már láthatóan fáradt.
És nem csak velem, a múltkor voltak munkások, azokat se hagyta dolgozni a ficánkolásával, pedig őket nem ismerte korábbról.
Vagy egyszerűen csak azért mert kölyök és majd kinövi? (fél éves masztiff keverék)
Ja és kérdés a kérdésben:
Azt már megtanulta hogy rám nem ugrálhat, de ha más jön, azokra előszeretettel felugrál. Erről hogy tudom leszoktatni?
Oké, csak a hogyannal vagyok gondban..
Ha eltolom magamtól, olaj a tűzre, azt hiszi játszani akarok. A "nem" szót ezen kívül minden helyzetben tudja, de ha guggolok kb olyan mintha azt hallaná hogy gyere és ficánkolj jobban..
Ha az orrára ütök, azt is játéknak véli, a mancsával kezd hadonászni a kezem felé, mint aki kardozni akar..
A rám való ugrálásról a hátsó lábára lépéssel szoktattam le, dehát nem mondhatom mindenkinek hogy lépjen rá a hátsó lábára.. Bár lehet elég lenne ha 1-2 idegen rálépne és megtanulná hogy senkire sem ugrálhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!