Helyes kutyasétáltatás?
Most kezdtem el gyakorolni a kutyámmal, hogy kell helyesen sétálni, hogy engem tekintsen falkavezérnek. De vannak kétségeim.
Azzal rendben vagyunk, hogy én lépek ki először az ajtón. Fogom pórázon, nem kell húzni, szépen sétál mellettem. Azt olvastam, hogy ilyenkor nem szimatolgathat, jelölgethet, hanem nekem kell engedelmeskednie és jönni velem. Első kérdésem, hogy akkor mégis mikor engedhetem meg neki pórázon, hogy szimatoljon, pisiljen, elvégezze a dolgát?
Ha leengedem a pórázról, és mondom neki, hogy mehet szimatolni, akkor sem mehet előttem és kódoroghat nyugodtan?
Próbáltam azt a technikát is, hogy ne előzzön meg, hogy mikor megelőzött, akkor megfordultam hirtelen, de ettől meg megijedt, azt hitte valami veszély van és azért fordultunk meg hirtelen, nézett körbe, hogy mit láttam és borzolta a szőrét…
Szóval hogy megy ez a séta dolog egész folyamatában, és nem csak addig, hogy ne húzzon, mert mindenhol arról írnak, de nekem azzal eddig sem volt komoly problémám. Csak ezt az előlhaladást tudjuk nehezen összeegyeztetni, a pisiléssel, kakálással....
Dettó!
Abnormális hülye spiné lehetsz akitől el kell venni a kutyát és meg kéne tiltani neked hogy gerinces állat legyen a felügyeleted alatt.
Az én kutyám ágyban alszik, saját pokróc kollekciója van, sült kacsából csirkéből ő kapja az első falatot, és séta közben felveszem ha elfárad.
Intelligencia kérdése, és elsősorban érzelemé és szereteté.
Amúgy meg kamu kérdés, egy troll vagy aki azért jött ide hogy más kutyásokat baxogasson.
Cesar Milianről meg keringenek legendák hogy a pénzen kívülsemmi más nem érdekli, amiket leír azok Problémás kutyákra vonatkoznak és nem normális ebekre akik szeretnék az életüket élni egy normális gazdi mellett.
Ha rég volt kint a kutya, akkor kezdhet azzal, hogy elvégzi a dolgát. Utána jöhet a láb melletti séta, ilyenkor nincs szaglászás, jelölés, csak megy mellletted, amarre te szeretnéd. Egy idő múlva (döntsd el mikor) újra engedd bóklászni, szaglászni. Ilyenkor mehet előtted.
Dominánsabb kutyáknál igenis lehet fontos, hogy ki megy ki először az ajtón és ki megy elöl a sétánál. Kitartás, jól csinálod.
Te úgy bánsz a kutyáddal, mint egy csicskával, nem pedig egy egyéni személyiséggel. Tudod, mit jelent a társ, szeretet szó? Mert te uralkodsz fölötte, visszaélsz a hatalmaddal. Mi lenne, ha te is csak parancsszóra pisilhetnél? Ha meg nem birnád ki, büntetést kapnál?
Ja, bocsi, te ember vagy! Megtehetsz bármit...
Lazíts egy kicsit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!