Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám miatt felakarnak...

A kutyám miatt felakarnak jelenteni. Mi a teendőm ilyenkor?

Figyelt kérdés
Van két kutyám. Az egyik husky. Mindenki tudja ugyebár, hogy nagy a mozgásigénye ezért naponta viszem futni. Itthon éppen felújítás zajlik, ezért be volt zárva egy időre a kennelbe. Ezek után nagyon megsértődött (komolyan), szétszedte a kerítést és kiszökött. Ez a napokban többször is előfordult, pedig folyton javítjuk a kerítést, de ő újabb és újabb kiutakat talál. Nincs most keret arra hogy a kerítést is felújítsuk, ezért rendeltem kutyavillanypásztort és tegnap a házban aludt. Ma reggelre átjött a szomszéd néni hogy márpedig az én kutyám leölte 9 libáját, és nem hiszi el hogy nem ő volt. Ez az egyik sztori. A másik pedig hogy egy nőaz utcában azt állítja hogy őt és a gyerekét megtámadta, erre sincs bizonyítékuk, és amúgyis nagyon barátságos. Nem őt akarom védeni, de tudom hogy ezek az emberek hazudnak, és azt is hogy az is szabálysértés, ha a kutya az utcán van. De mit tudok csinálni ilyenkor? A legnagyobb gond az, hogy lefotózták amint az utcán van. Bár a képen nem az utca hanem egy füves terület látszódik. Fel lehet így is jelenteni minket?
2016. nov. 18. 16:19
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Vidd be a házba amíg nincs biztonságos kerítés! Teljesen mindegy hazudoznak vagy sem, kutya közterületen póráz/gazda nélkül nem tartózkodhat, szabálysértésnek minősül. Ha többen állítják, hidd el, feljelentés esetén a jegyző nekik fog hinni, és csak csóri kutyád szívja meg!
2016. nov. 18. 18:18
 12/21 anonim ***** válasza:
94%
Egyébként ha nem harapott meg senkit, biztos nem fogjál elaltatni. Téged köteleznek biztonságos tartásra, hogy mást ne zavarjon a kutya, ne legyen felügyelet nélkül. De ez alap!!
2016. nov. 18. 18:24
 13/21 anonim ***** válasza:
91%
Az az 1 fotó nem sokat bizonyít. Igyekezz megoldani, hogy ne jusson ki. A libás néni pedig nem tudja bizonyítani, hogy a te kutyád volt az elkövető.
2016. nov. 18. 18:25
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! Éppen itt alszik a bűnös a szobámban és amíg nem tudjuk rendesen megcsinálni a kerítést addig csak pórázon fogom még az udvarra is vinni!
2016. nov. 18. 18:28
 15/21 anonim ***** válasza:
95%
Az jó :) Ügyelj a kutyádra ne jusson ki nélküled, és reméljük megnyugodnak a kedélyek :)
2016. nov. 18. 18:37
 16/21 A kérdező kommentje:
Én is nagyon remélem, mégegyszer köszönöm! :)
2016. nov. 18. 19:17
 17/21 anonim ***** válasza:
51%

Az úgy jó lesz, ha szobafogságra lesz ítélve a szökevény :)

Hogy jelentene fel a hölgy? Mert megugatta őket? Ha nincs a harapásról látlelet, nyilván nem tehet semmit. A libás néninek meg kellene vizsgáltatnia a libáit, hogy a te kutyád fognyomai vannak-e rajta.

Ha így van, gondolom kifizettetik a kárát.

Örülj, hogy nem történt nagyobb baj, tartsd bent a kutyát és csináltasd meg a kerítést. Jobb a békesség.

Szerintem egy kép alapján nem jelenthetnek fel, ha nem történt támadás. Vagy ha igen, nem fognak ezzel foglalkozni.

2016. nov. 18. 19:35
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

Feljelenthetnek, de ahhoz bizonyíték is kell.

Maximum pénzbírságot kaphatsz, ha az utcán póráz nélkül volt a kutyád és ezt tudják bizonyítani.

Ezzel együtt akadályozd meg, hogy még egyszer kiszökjön.

A napi 10-20 km futása megvan? A huskynak erre szüksége van. Egyébként pedig legyen benti kutya, napi 3-4 sétával és a futással, míg nincs megbízható kerítés.

2016. nov. 18. 20:28
 19/21 anonim ***** válasza:
45%
Engem is meg akart támadni kutya, akiről a gazdák meg voltak győződve hogy kölyök még. Akkor már többen rettegtek tőle, mert kaukázusi juhász és 1 évesen volt vagy 50 kg. Állandóan az utcán volt és a sajátjának gondolta az utcát. A kislányomat toltam babakocsiban és épp valakit el akartam kísérni, aki félt a kutyától, mert a múltkor megmorogta őt, én meg nagy kutyás vagyok, szóval addig volt nagy az arcom, amíg be nem cserkészett és rá nem szóltam, hogy menjen innen. Onnan kezdve támadóállást vett fel és csak az mentett meg, hogy arra jött egy férfi, aki rászólt. Gyereket előbb támadhatnak vagy kis öregembert, vagy részeget. Szomszédban egy angyali bernáthegyi egyszer egy bottal közlekedő nénikét támadott meg, én rohantam le és szóltam a kutyára, szerencsére sikerült visszaterelnem a kertjükbe. Ugyanaz a kutya velem és mindenkivel aki nem kicsi bottal közlekedő öregasszony vagy részeg volt, igazi alázatos mackó volt. Menhelyen is jártam úgy, hogy majdnem megtámadott a kutya akit kiengedtem picit sétálni a kenneléből. Nagyon domináns volt és amikor be akartam csukni, akkor akart megtámadni. Láttam egyszer őt egy nagydarab férfivel, annak úgy pitizett, mint egy kölyökkutya. Szóval nagy kutyásként mondom, simán lehet, hogy a kutyád megtámadott másokat.
2016. nov. 18. 22:18
 20/21 anonim ***** válasza:
91%

most,hogy magadra haragítottad a szomszédságot az utcán kószáló kutyáddal, semmiképp sem engedd ki az udvarra. legyen bent a házban és vidd el sokat sétálni pórázon,

majd ha biztonságos lesz a kerítés,akkor esetleg hagyd kint az udvaron. de én nem ajánlom, van rá esély,hogy meg akarják mérgezni.

amúgy bírom az ilyen gazdákat,hogy az ő kutyája egy tündér,nem bántana senkit.. aha . lehet te így látod, de egy vadidegen,aki fél a nagytestű kutyáktól,rá a frászt hoztad az utcán kóborló kutyáddal. nem véletlenül mondja ki a törvény,hogy közterületen nem lehet szabadon. mi van amúgy,ha tényleg megtámadta az a gyereket? lehet túlzott az anyuka,lehet "csak" neki ment a kutyád.és? szerinted ez normális? súlyosabb dolog is történhetett volna.. így is gondolom halálra rémített egy ártalatlan gyereket...

tényleg tartsd bent a házban,amíg nem megoldható ,hogy ne szökjön ki

2016. nov. 19. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!