Nagyméretű, rövid szőrű, nyugodt természetű, kis mozgásigényű kutya. Van ilyen fajta?
# 9
Az a helyzet, hogy a menhelyt nem merném bevállalni mert nem tudom hogy mire számíthatok, ha egy ottani kutyát fogadnék be. Én az általam tartott kutyáról szeretnék a lehető legtöbbet megtudni, hogy minél megfelelőbb gondozásban tudjam részesíteni. Ezért is választanék inkább fajtatiszta kutyát (kerül amibe kerül).
Igazából egyedül élek, a kutyákat nagyon szeretem és jó volna, a lenne egy társ mellettem. Nálam ez nem pillanatnyi hóbort, nagyon hosszú idő óda tervezem, de még nem mertem rászánni magam. Én nem akarok egy állatnak sem szenvedést okozni a nem megfelelő tartással.
# 13
Már sokszor végigjátszottam magamban ezeket amiket leírtál (az időt, a pénzt és az energiát is). Nem tartanék úgy kutyát hogy ne legyek pontosan tisztában a követelményekkel. De egyenlőre még ott tartok, hogy nem vagyok biztos abban, hogy 100%-ig meg tudnék felelni az elvárt követelményeknek. Amíg pedig ebben nem vagyok biztos, addig nem fogok kutyát tartani. Mint mások, akik csupán a saját szórakoztatásukra tartanak ebet, közben az elvárásokat nem veszik figyelembe, ergo az állatnak szenvedést okoznak.
Ha lenne kutya egyébként, akkor kinti-benti kutya volna. Magyarul az udvaron akkor lenne, ha épp senki nincs otthon, egyébként a lakásban volna. Ha arról lenne szó, még fűthető kutyaházat is csinálnék neki, hogy télen ne fagyoskodjon.
"mert nem tudom hogy mire számíthatok, ha egy ottani kutyát fogadnék be. Én az általam tartott kutyáról szeretnék a lehető legtöbbet megtudni, hogy minél megfelelőbb gondozásban tudjam részesíteni. "
Pont ezért jó a menhely. Ott a dolgozók pontosan tudják, hogy melyik kutyának milyen a jelleme. Egy felnőtt kutyánál sokkal jobban lehet tudni, mire számíthasz, mint egy kölyöknél, még ha az a kölyök fajtatiszta is. Ráadásul a gondozók érdeke is az, hogy hozzád illő kutyát adjanak.
Végre egy normálisan gondolkodó kérdező :)
Fajták: bordeaux-i dog, bullmasztiff, általában a masztiff-félék nem túl nagy mozgásigényűek és jó fejek.
Ettől függetlenül a menhelyen is lehet ismerkedni. Ahol én önkénteskedem, kapásból tudnék számodra kutyát ajánlani: nyugodt, kedves, gyönyörűen sétál pórázon, olyan, mintha nem is lenne kutya a póráz végén, nem húz abszolút.
Mielőtt teljesen elvetnéd a menhelyeket, látogass meg egy párat, és mondd el elképzeléseidet a gondozóknak. Ha tudnak ajánlani ilyen természetű ebet, akkor vidd ki sétálni, ismerkedni vele. Ez még nem kötelez téged semmire, de én azt gondolom, hogy nagy valószínűséggel találnál társat magad mellé.
Ha mégsem alakul ki egy kutyával sem szimpátia, még mindig vehetsz egy fajtatisztát.
# 16
A felnőtt kutyáknál az a baj hogy már nehezen lehet őket tanítani, idomítani. Pl. ha én az udvarban szabadon akarnám hagyni a kutyát amíg nem vagyok otthon, a kutyának tudnia kell hogy ne ássa föl a kertet, a dolgát a kijelölt helyre végezze, vagy a viselkedésével ne okozzon problémát a gazdáinak. Egy felnőtt kutyát nehéz az ilyen dolgokra megtanítani és még akkor sem biztos hogy úgy is fog csinálni. Ez pedig extra időt és energiát igényel. Ha pedig a gazdi alapból túlterhelt, akkor nem hiszem hogy ezt is be tudná vállalni a kutya szükségleteinek a kielégítésén túl.
Bármelyik kölyök nagy cirkusszal jár :)
Azt azért érdemes tudni, hogy a kert nem lesz többé a régi, ha van egy kutya.
Természetesen sok dologra meg lehet tanítani a kölyköt, de amíg egyedül van, lesznek ötletei.
Nálunk az egyik ás (ha valamit érez a föld alatt, akkor azt meg akarja keresni), a másik meg mindent meg akar ízlelni, szóval most már rend van a kertben, mert néhány locsoló és kerti cipő árán rendet tanultuk.
Ha kész vagy arra, hogy kicsit nagyobb lesz a rumli körülötted és bent is többet kell majd takarítani, akkor nyugodtan vállald be a kutyát.
A kinti-benti kutyáknál egyszerűbb a szobatisztaságra szoktatás, hiszen nem kell emeleteket rohangálnod éjszakánként egy-egy pisiltetésnél.
Fajtákat már írtak előttem, én csak az enyémeket ismerem jól, de ők nem felelnek meg az általad leírt követelményeknek.
Hajrá, jó gazdi leszel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!