Mennyire árthat egy 19 hónapos dp mentes kutya ízületeinek a napi 20 perces aktív labdázás?
Korán sötétedős időszakban már lemondtam a hétköznapi sétáról, kisvárosban lakunk ahol 1 db kutyafuttató van.
Mikor kicsi volt őt tépték meg a kutyák, most meg ő lett domináns, úgyhogy azt kihagyom.
Hétvégén járunk sétálni két utcára tőlünk már szőlő van, ott elengedem szaladgálni, vasárnap egész délelőtt kutyasuliban vagyunk illetve vadászok vannak a családban ők is viszik az erdőbe.
Labdázásnál gyors iramban indulnak , szinte folyamatosan rohannak érte. Még szép, hogy lóg a nyelve a kutyának.Te is lihegnél, ha rástartolnál egy elérendő buszra, bármire.
A lihegésnek meg semmi köze az ízületeihez.
"Kedves" utolsó válaszoló.
Hát igen, hozzád képest egy borzasztó gazda lehetek, azonban az utcánkban élő 13 kutyának, akiket soha sem sétáltatnak, max. akkor vannak az utcán mikor kiszöknek, pedig az álomgazdi lehetnék.
Minden viszonyítás kérdése, ugye?
Minek írsz ide ilyen hangnemben a körülmények ismerete nélkül, a többiek is rákérdeztek a sétára pl. akumi de ő ezt korrektül tette.
Nyilván 19 hónap alatt volt időm kiismerni a kutyámat és jobban lefárasztja az 1 óra aktív, csakis vele való foglalkozás, mint ha kint sétálgatnánk 1-2 órát.
Nem azt írtam, hogy összesen 1 órát van vele foglalkozva a nap 24 órájából.
A tökéletes kombinációról pedig annyit, én menhelyi keveréket szerettem volna de a rokonaim nem egyeztek bele, hanem egyszer csak hazaállítottak a kutyával meglepetésképpen.
Ha már így alakult akkor próbálok jó gazdája lenni.
Ennyi….
Van esetleg még kérdésed?
Valóban a nyers válasszal volt problémám, a legutóbbi hozzászólásoddal már nincs gondom :)
Megnyugtatásképpen írom:
Igen szaporítós kutyát kaptam, de már ivartalanítottam.
Nem vadászni viszik, hanem mikor etetni mennek akkor megy velük a kutya.
A városi sétát pedig azért nem erőltetem mert nem sok különbség van köztünk kilóban tehát ha neki indul nehezen tudom visszafogni tudom, hogy minden fejben dől el de ezt még tanulom, és nagyon nem venném a szívemre ha baja lenne neki vagy egy másik kutyának.
Dolgozunk a suliban a problémán, szocializációs foglalkozásra is járunk külön.
Amúgy minden építő jellegű normál hangnemben közölt kritikát szívesen veszek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!