Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyire árthat egy 19 hónapos...

Mennyire árthat egy 19 hónapos dp mentes kutya ízületeinek a napi 20 perces aktív labdázás?

Figyelt kérdés

2016. nov. 16. 14:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Korán sötétedős időszakban már lemondtam a hétköznapi sétáról, kisvárosban lakunk ahol 1 db kutyafuttató van.

Mikor kicsi volt őt tépték meg a kutyák, most meg ő lett domináns, úgyhogy azt kihagyom.

Hétvégén járunk sétálni két utcára tőlünk már szőlő van, ott elengedem szaladgálni, vasárnap egész délelőtt kutyasuliban vagyunk illetve vadászok vannak a családban ők is viszik az erdőbe.

2016. nov. 16. 18:36
 12/17 anonim ***** válasza:

Labdázásnál gyors iramban indulnak , szinte folyamatosan rohannak érte. Még szép, hogy lóg a nyelve a kutyának.Te is lihegnél, ha rástartolnál egy elérendő buszra, bármire.

A lihegésnek meg semmi köze az ízületeihez.

2016. nov. 16. 21:12
 13/17 anonim ***** válasza:
57%
Ha a korán sötétedős időszakban Te már a napi sétáról is lemondtál, akkor egy csivavát kellett volna venned, nem németjuhászt. Egy munkakutyának édeskevés a napi egy óra elaprozótt szórakoztatás, egy ölebnek tán elég. Hülyére fogja unni magát és a napi ingerek hiánya miatt előbb utóbb hihetetlen frusztrált lesz és egyéb módon fogja feltalálni magát. Hidd el, akkor az lesz a legkisebb bajod, hogy miként vetődik a ladba után. Komolyan kérdem. Mi a franc olyan rohadt bonyolult abban, hogy tekintetbe vedd a fajta igényeit mikor választasz? Ennyi energiával és idővel, kedvvel mi a lópikulának kellett munkakutya? Szomszédomnak bichonja van, a házban él, de ennél még őt is sokkal többet mozgatják és csak akkor nem viszik ki sétálni, ha orkán erejű szél van, vagy esik a jég, ilyenkor csak a kertben kúszik pár kört. Ez is kisváros, futtató sincs, de nem hiszem hogy ne lehetne találni terepet ahol le lehet mozgatni a kutyát. No meg nyilván ott laktál eddig is, ha tudtad, hogy ennyi a felhozatal és lusta vagy keresni egéb opciót, újra csak adja magát a kérdés, hogy minek kellett a nj? Tökéletes fajtaválasztás volt. Lusta gazdának munkakutyát, mennyei kombináció!
2016. nov. 17. 10:27
 14/17 A kérdező kommentje:

"Kedves" utolsó válaszoló.

Hát igen, hozzád képest egy borzasztó gazda lehetek, azonban az utcánkban élő 13 kutyának, akiket soha sem sétáltatnak, max. akkor vannak az utcán mikor kiszöknek, pedig az álomgazdi lehetnék.

Minden viszonyítás kérdése, ugye?

Minek írsz ide ilyen hangnemben a körülmények ismerete nélkül, a többiek is rákérdeztek a sétára pl. akumi de ő ezt korrektül tette.

Nyilván 19 hónap alatt volt időm kiismerni a kutyámat és jobban lefárasztja az 1 óra aktív, csakis vele való foglalkozás, mint ha kint sétálgatnánk 1-2 órát.

Nem azt írtam, hogy összesen 1 órát van vele foglalkozva a nap 24 órájából.

A tökéletes kombinációról pedig annyit, én menhelyi keveréket szerettem volna de a rokonaim nem egyeztek bele, hanem egyszer csak hazaállítottak a kutyával meglepetésképpen.

Ha már így alakult akkor próbálok jó gazdája lenni.

Ennyi….

Van esetleg még kérdésed?

2016. nov. 17. 15:46
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem, nincs több kérdésem. Lehet olybá tűnik kioktattalak, de csak nyers voltam és ezt vállalom. Az ember egy fórumon a megosztott infó alapján ír véleményt, az, hogy aztán millió egyebet utólag közölnek már nem váltaztotat az alapon. Én abból szűrtem le amit, hogy mit írtál. Pórázon is lehet sétáltani egy kutyát,(ha már a futi kilőve, még mindig több az inger) járda egy kisvárosban is van és bár én sosem állítottam, hogy Te mindössze 24-ből egyet törődsz vele, magad állítottad, hogy a hétköznapi sétát kilőtted ilyen olyan okokból. Az ebből a szempontból tökéletesen irreleváns, hogy ajándék kutya vagy beszökött a kerítésen (ilyen is volt már a kérdezőknél álltólag-ha kötve is hiszem-), munkakutya. Ergo a Te feleősséged is és arra a korai sötétedés nem mentség, hogy nem viszed semerre sem, persze utólag szépítheted ahogy akarod. Rokonok viszik, sulizol, szép és jó. Az már más kérdés, hogy egy dominancia problémával küzdő kutyát(ezt is te írtad) miként lehet biztonsággal "vadászni" vinni, ahhoz alapon is képességvizsga kell és még akkor is ott van millió rizikófaktor, de igaz, legalább szabadon van, bár én tartanék tőle, hoy kilövik, ha még egy futtatón sem bírom kezelni. Változatlanul nincs több kérdésem, az Állatvédőrségnél millió meg még ezer plusz esettel találkoztam ami sokkal rosszabb. Ettől függetlenül, ha a szomszéd gyereket száraz kenyéren és vizen tartják én meg párizsis zsömlével etetném, akkor nyilván náluk jobb vagyok, de ahonnan én jövök, nem a szarhoz méri magát az embber, hanem azokhoz, akik valamit jobban csinálnak(ezt a 13 általad említett nem sétáltaott kutya tükrében írom) Nem, nem Te vagy az üldözendő felelőtlen gazdi, félre ne érts. Csupán annyit akartam evvel, hogy a szomszéd bodritól függetlenül napi szinten mozgasd le a kutyád ha jót akarsz mindkettőtöknek, az ellenkezőjére semmilyen józan kifogás nem létezik. Befejeztem részemről, ha Neked ebből a kötekedés megy át, az a Te bajdod, én csak javasoltam, ha kissé nyersen is. Minden jókat! Amúgy meg sanszosan, előítélet mentesen gyanítom, hogy egy szaporított fajta jellegű keveréked van, ami nem gond, biztos jó kutya, ahogy az összes az. Ha meg tenyésztőtől hozták el a rokonok tiszetes mennyiségű jó magyar forintért, akkor meg lehet kérdezni a tulajt, hogy mi is legyen a teendőő a dp mentes kutyád mozgatásával kapcsolatban, kornak megfelelő tanácsot fog adni. Esetleg el lehet vinni dp szűrésre is évente,továbbra is(gondolom szűretted onnan tudod, hogy nem az) nj-nak az csak a javukra válik. Mégegyszer a legjobbakat!
2016. nov. 17. 19:45
 16/17 anonim ***** válasza:
Ha minden viszonyítás kérdése, akkor a putri elé kötött kutyának is jó dolga van, mert legalább nem eszik meg, mint Kínában. De nem másokhoz viszonyítva dől el, hogy jó gazdi vagy-e.
2016. nov. 17. 19:59
 17/17 A kérdező kommentje:

Valóban a nyers válasszal volt problémám, a legutóbbi hozzászólásoddal már nincs gondom :)

Megnyugtatásképpen írom:

Igen szaporítós kutyát kaptam, de már ivartalanítottam.

Nem vadászni viszik, hanem mikor etetni mennek akkor megy velük a kutya.

A városi sétát pedig azért nem erőltetem mert nem sok különbség van köztünk kilóban tehát ha neki indul nehezen tudom visszafogni tudom, hogy minden fejben dől el de ezt még tanulom, és nagyon nem venném a szívemre ha baja lenne neki vagy egy másik kutyának.

Dolgozunk a suliban a problémán, szocializációs foglalkozásra is járunk külön.

Amúgy minden építő jellegű normál hangnemben közölt kritikát szívesen veszek!

2016. nov. 18. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!