Fekete és ezüstszürke (egyszínű) havanese kutyusoknak milyen színű utódai várhatók?
Figyelt kérdés
A fekete kutyus anyukája fekete, apja fehér alapon foltos; az ezüstszürke kutyus anyukája fehér, apukáját nem tudom. Kérlek, csak építő jelleggel írjatok, köszönöm!2016. nov. 16. 12:21
11/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom ezt a hangnemet, ami itt kialakult. A hozzászólásaimra persze senki nem reagált a "naaagy" hozzászóló tenyésztők közül, másról írtatok. A legtöbb betegséggel épp az általatok előállított kutyák rendelkeznek, sajnos már alig találni olyan kennelt, ahol ne beteg kutyák lennének. A kiállítások világában épp azért csalódtam, holott rendszeresen jártam, mert előre megbeszélt eredmények vannak. Sajnos a "tenyésztő" odaszól, hogy szeretne almot, de még hiányzik a szukának a CH cím és rögtön megvan a hiányzó minősítés. A tenyésztők érdekeik szerint klikkesednek, előre megnézik, melyik versenyre kinek a kutyái neveznek, és van amelyikre azért nem nevezik a saját kutyájukat, mert tudják, bármilyen korrekt is a kutya, nem fog győzni. Ugyanígy a bírók is elfogultak, mindenki tudja, mely bírótól várhat eredményt, és hova el sem kell mennie. A "tenyésztőkről" azért nincs jó véleményem, mert sajnos nagyobb maffia, mint gondolnánk. Az árak felhajtása miatt szeretnék szűk körben tartani a "tenyésztést". Ti komolyan gondoljátok, hogy pl. egy pomerániai tartása, valóban annyival többe kerül, mint pl. egy hasonló méretű, de 10-ed annyiba kerülő kutyáé? Na, ne! Szándékosan írtam a tenyésztő szót "-jelben, természetesen vannak nagyon lelkiismeretes, győztes kutyákkal rendelkező valódi tenyésztők, de őket már lámpással kell keresni. Három kutyám van, családi környezetben élnek, élünk-halunk értük, kennelnévvel rendelkezem. Sajnálom az acsarkodókat, továbbiakban a hozzászólásokat nem olvasom. Mindenkinek kívánok némi örömöt az életben, hogy ne itt, a neten kelljen feltöltődnie. :)
2016. nov. 17. 08:24
12/12 A kérdező kommentje:
Na, még valami lemaradt a tenyésztőkről. Egy adott fajtát nagyon nézegetek a neten, nem szeretnék venni, csak nagyon szépnek tartom. Őszintén szólva, nem is tudom, mi lenne velem, ha valóban vásárolni szeretnék. Csak elismert kennelek honlapjain nézelődöm, de tele színhibás kutyákkal, amelyekről ők maguk is leírják, hogy színhibás eladó 200 eFt-ért, törzskönyvvel ... Hoppá! Természetesen nem ivartalanítva. Akkor ebből a fajtából mi lesz néhány év múlva? Ez az igazán sajnálatos. Nem jó irányba megy a kutyás világ .. ez az én véleményem. Puszi mindenkinek!
2016. nov. 17. 08:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!