Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy fürdessem a mopszit?

Hogy fürdessem a mopszit?

Figyelt kérdés
Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy a ráncai között hogyan mossam meg neki a fülét ha koszos h mossam, hogy ne menjen bele neki víz...stb.
2010. ápr. 29. 07:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A ráncait elég csak kitörölni egy puha nem szöszölődős ronggyal. A fülét nem nagyon kell mosni, mivel lógó fülű és nem koszolódik ( mienk 2 éves és még sosem volt koszos a füle).Ha mégis koszos lenne, akkor a külső részét töröld ki ronggyal, csak ne nyúlj mélyre. Az orvos azt mondta, hogy ha nem okoz gondot a kutyának ( nem vakarja, nem rázza a fülét) inkább hagyjuk, mert lehet ha megbolygatjuk rosszabb lesz neki. A ráncait kenheted babaolajjal, de mi nem szoktuk.

Fürdetésnél én a pofi részét sosem vizezem, mert csak prüszköl tőle. Kapja a jó adag vizet a "tarkójáig"+ a feje tetejét csak kézzel átsimítom,hogy nehogy a fülébe menjen.

Be szoktam tenni neki a vízbe a gumikacsáját és amikor azt kergeti, úgyis belenyomja a fejét a vízbe- meg is oldotta az "arcmosást" :)

2010. ápr. 29. 08:09
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!:)

A hétvégén akarom megfürdetni mert még csak most hoztam 1 hete és nagyon büdi!Szerintem őt még nem is fürdették!:S

2010. ápr. 29. 14:42
 3/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kölyöksamponnal fürdesd. Bár lehet elég ha tiszta vízzel mosdatod le. a piciknek "kiskutyaszaguk" van :)

tegyél be neki játékot is a vízbe, mert akkor elszórakozik és idővel megszereti a pancsit. Mi is így csináltuk. Igaz, hogy nyáron minden 2 nap pancsiztattuk, de csakis tiszta vízben, hogy ne legyen melege.

2010. ápr. 29. 15:13
 4/4 A kérdező kommentje:

Értem!Köszönöm a válaszokat!:)

Hát már tele van a lakás játékkal!:D

Mindenki a faluból meg családi körből vett neki plüssöket meg sípolós játékokat!:D csak úgy..:D

2010. ápr. 29. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!