Hogy "nevelhetem" a kutyába (amstaff) hogyha megtámadnak az utcán akkor neki menjen a támadónak?
Ma sétáltatás közbe vplt egy ilyen de mivel még csal 4 hónapos nem nagyon tudott mit csinálni és nem is akart,pont ezért szeretném időbe mert még kölyök.Szóval milyen módszerrel tudnám neki ezt megtanítani?
Vagy vigyem kutyakiképzőhöz?
Félre érted a helyzetet,nem uszítani akarom és nem is fogom,de ha egyszer ott van velem és nemtudom magam megvédeni egy felnőtt cigánnyal szembe,még jó hogy elvárom hogy neki menjen,nagyon barátságos és engedelmeskedik nekem,nem most szeretném elvárni 4 honaposan hogy megvédjen de mivel még kölyök ezért szeretném belenevelni hogy felnőtt korába már támadjon ha meg akarnak verni vagy hasonló,félre értés ne essen megvédem én magam is nem azt akarom hogy a kutya ok nélkül neki menjen az embereknek,de ha nálam 2-3or akkora agressziv ember rám mozdul és kést ránt akkor nemhiszem hogy te tudnál ez ellen valamit tenni :)
Egyébként köszi a gyors választ!
4 hónapos kutyától mit vársz,az még gyerek eb ? :D
Majd vidd el őrző védőre ha megnő. Amúgy jó ösztönű tanítatlan de felnőtt kutya egyből ugat morog ha támadólag lépnek fel ellene ,vagy a gazdája ellen.
De ha ez nincs benne akkor is rávezethető a dologra,csak több munkát igényel. Persze vannak eleve békés fajták -egyedek ,azoktól nem nagyon lehet elvárni az aktív védelmet és tanítással sem mész sokra velük. De alapból az amstaff mint fajta ,alkalmas védelemre is
Kérdező, alap problémák vannak veled.. miért engeded oda a kutyádat idegenekhez? Baromira nem nagy öröm a legtöbb embernek ha egy idegen kutya odamegy hozzá és ráugrál,senki nem köteles ezt eltűrni.
Pórázzal kell vinni ,vagy tökéletesen behívhatóvá nevelni ,és elkerülöd az ilyen konfliktusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!