Ha nincs semmi konkrét elképzelésed a kutyával, egyszerűen csak szeretnél egyről gondoskodni, akkor az a lényeg, hogy ne egy nagyon kemény kezet igénylő fajtát, vagy munkakutyát válassz (pitbull, amstaff, malinois stb. stb. stb.), mert bár mindegyik kutya tud nagyon jó társ lenni, őket inkább azok tudják jól kezelni, akik már ismerik a kutyák testbeszédét és tudnak nagyon következetesek lenni.
Persze van, aki ösztönből tökéletesen tud bánni a kutyákkal, de ez azért ritkább.
Ha tenyésztőtől fajtatiszta kutyát szeretnél vásárolni, akkor elmondod, hogy első kutyád lenne és a tenyésztő aszerint fog neked kiskutyát ajánlani.
Ha nem fontos, higy fajtatiszta legyen, akkor pedig menhelyeken keresgélj! A legtöbb menhelyen vannak olyan napok, amikor lehet menni kutyát sétáltatni. Séta közben megismerkedhetsz a kutyákkal és "beleszerethetsz" az egyikbe annyira, hogy örökbe akarod fogadni.
hülyeségnek tartom ezt a kezdő kutya dolgot. igen, az első pár hónapban valóban kezdő leszel. de könnyen bele lehet tanulni.
olyan kutyát válassz ami illik hozzád és megfelelően a gondját tudod viselni 15-20 évig.
pl ha nincs olyan sok szabadidőd és nem is szeretsz sokat mozogni,akkor nem egy nagyon nagy mozgásigényű kutyát kéne választani..stb ezeket vedd figyelembe mielőtt döntesz
Ez egyéntől és időtől függ.
Az unoka tesómnak egy mopsz volt a megfelelő, mert nem igényel sok mozgást, cuki, könnyen hordozható.
Nekem a border :D Egész nap pörgök, futok es rengeteg a szabadidőm.
Olyan kutyát válassz amelyikkel eltudod képzelni az életedet.
nekem olyan fajtám volt elsőre amit senki sem ajánl (én se, bár van akinek sokadiknak se való) de én nem kérdeztem soha senkitől, én tudtam, hogy mit akarok, mit tudok nyújtani és hogy ehhez milyen kutya kell. te tudod, hogy mire akarsz kutyát és milyet.
ha semmi extra kívánságod nincs egy akármilyen nyugodt keverék jó menhelyről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!