Kertes házba költöztünk, de sokkal pörgősebb lett, de miért?
Van egy 2 éves keverék kutyánk ami a labradorra hajaz de vizsla is lehet benne bõségesen. Eddig társas házban laktunk vele, de ezt ne úgy képzeljük el hogy egész nap bent aszalódott szegény, hanem vittem napi 3* sétálni és kutya futiba is vittük meg hétvégente van maintrailing amire még szoktuk vinni. Szóval nem volt mozgás hiánya. Viszont most kiköltöztünk kertes házba, de úgy vettem észre sokkal pörgõsebb lett sokkal többet sír az ajtóban, de nem érzem úgy hogy kevesebbet foglalkoznék vele ilyen téren. Mit csináljak? Amikor tanítani akarom akkor meg egyzserüen annyira szétszórt hogy nem tudok vele mit kezdeni, pedig hosszabb ideig próbálkoztam. Elõtte meg nagyon hamar rájött a dolgokra... Valami tanácsot tudna nekem ezzel kapcsolatban valki adni? Ja és még h a kertben nem egy helyre végzi a dolgát. Hogy tudnám egy helyre szokatni?
Válaszomat elõre is köszönöm!
Felborult a megszokott élete, ezért nyűgös. Kellene tartani egy ideig legalább még a megszokott napirendjét, ahogy eddig is volt (3 séta, hétvégi progi).
Szerintem azt nem lehet megtanítani, hogy a kertben egy helyre járjon. De ha sétáltok továbbra is napi hármat, később mondjuk kettőt, akkor lehet, hogy kerttiszta lesz.
Szóval a szobakutyát kitettétek az udvarra.
Idáig veletek élte az életét, most pedig kizártátok belőle. Még szép, hogy az ajtóban sír.
Nem raktuk ki a kertbe, nyilvan van sokat kint de akkor mi is kint vagyunk vele, de legtobbszor velunk van bent. Mondjuk ugy lehet kevesebbet van velunk hogy meg nem engedjuk a nagyszobaba mert elotte meg rendbe rakjuk ott a dolgokat de az eloszobaban ott van es azert sokszor oda megyek hozza meg mindenki sokat kozlekedik ott. De ez csak atmeneti, ha nagyjabol momden a helyen lesz oda is beengedjuk.
Koszonom a valaszolat!:) es megfogadom a tanacsot viszem tobbszor setalni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!