Brit Care Junior Large Breed Lamb & Rice vagy Brit Care Endurance?
Van egy 10 hónapos, vizsla keverék, ivartalanított szuka kutyám. Most Brit Premium Junior Large Breed tápot eszik, de nem vagyok megelégedve vele (hullik a szőre,sokat vakarózik, nyalja a lábát, rengeteget kakál és sokszor hígat), szerintem a csirkére allergiás, ezért szeretnék care-re váltani. Igazi vizsla természete van, 4-5 órát szaladgál naponta (labdázunk és más kutyákkal hancúrozik) és majd később szeretnénk agilityzni is, ezért gondoltam a sportos tápot, viszont ha jól tudom ebből nincs junior..
Szerintetek még adjam neki a junior tápot a sportosat elég lesz majd akkor ha már felnőtt? Melyik a jobb táp? Melyik éri meg jobban? Milyen tapasztalaitok vannak ezekkel a tápokkal? (Tudom, hogy minden kutya más és ezt nekem kell kitapasztalnom, de érdekelnek a személyes tapasztalatok is) Étvágyával szerencsére nincs gond, mindent megeszik. :)
Legszívesebben nyerseznénk, de sajnos nem megoldható.. :(
Köszi előre is ;)
Az én (szintén ivartalan szuka) kutyám Endurance-t eszik, mivel versenyszinten agilityzünk, ez pedig ugye kifejezetten sport- és munkakutyáknak való táp. Azelőtt rengeteg féle tápot kipróbáltunk, majd mikor kiderült, hogy csirkeallergiás, akkor váltottunk végül Brit Care-re, azon belül pedig az Endurance-ra kb. 3-4 hónapja... hát nekünk messze ez vált be a legjobban, azóta abszolút minden rendben van vele minden téren, szép a szőre is stb., szóval én csak ajánlani tudom :)
Valóban nincs belőle junior tudtom szerint, de szerintem amúgy is ráér akkor átállni rá, ha elkezditek az agilityt, addig igaziból felesleges, bőven elég neki a normál aktivitású kutyáknak való táp.
Köszi a gyors és hasznos választ ;)
Ha nem versenyszinten fogunk agilityzni csak 1-2 órát naponta és emellett még ez a 4-5 óra futkározás megmarad, akkor érdemes Endurance-ra váltani, vagy teljesen felesleges? És milyen kiegészítőt adhatok neki az izületek, csontok védelmére?
Köszi mindenkinek ;)
Akkor most juniort veszünk, sportosra majd akkor váltunk ha elkezdtünk agilityzni. A kiegészítőket adhatom már most is vagy azt is elég akkor ha elkezdtünk agilityzni?
ízületvédőt bármikor adhatsz, nem árt, sőt.
a sporttáp lehet, hogy akkor sem fog kelleni amjd ha sportol, ezt te fogod látni. minden kutya más, az enyémnek akkor is kell a nagyon erős táp ha épp sportol és ha pihenőszezonban van akkor is, csak akkor kevesebbet kap belőle. a brit care pl. neki nem volt elég erős, hiába adtam belőle többet, pedig nagyon -nagyon jó ár-érték arányú és a minősége is jó.
mivel nagytestű én még egy darabig kölyöktáppal etetném, ezekben más arányok vannak. más arányban és mennyiségben van benne kalcium, fehérje, zsír stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!