A kutyám nem használja a házát. Mi lehet a gond?
Előző kutyánk használta először, őt érzi esetleg?
Próbálom tanítani neki a "Helyedre!" parancsot, úgy, hogy kézjellel mutatom is, és a házába dobom a jutalomfalatot. A hátsó lábaival nem megy be, mivel nem szükséges ahhoz, hogy elérje a falatot.
Tudnátok segíteni? Egyébként tanulékony kutya, de csak nyáron került hozzánk, 8 éves kan.
Az segít, ha a kifésült szőrét berakom a házba, h az ő szagát vegye át.
Ebben az időben jó lenne, ha megtanulná használni.
[Elhelyezéssel lehet gond? Pl. Nem a kapura néz.]
Mi is megbirkóztunk ezzel a problémával. Kb. két hétig nem ment be, elé feküdt le aludni.
Én is próbálkoztam mindenfélével, már készültem, hogy alaposan kitakarítom, szagtalanítom az egészet, csak elkezdett esni napokig az eső. Na, akkor már bement. :D :D :D
Valószínűleg fél bemenni, mert sötét, szűk, idegen hely, és nincs hozzászokva az ilyesmihez. Ha levehető a teteje, akkor először úgy próbáljátok meg beédesgetni, sok kajával, inkább a ki-be mászkálásra fókuszálva, nem a bent maradásra. Jöjjön rá, hogy nem ijesztő a hely, sőt, tök jó. Akár odabent is kaphatja a vacsoráját, hogy szeresse meg a házat. Arra is nyugodtan dicsérjetek, ha csak az első lábaival megy be, ne frusztráljátok, mert összeköti az érzést a házzal, és azt már sokkal nehezebb lesz kiszedni belőle. Mindig pozitív élmények érjék, ha ezzel kapcsolatban foglalkozol vele.
Trükközni nem kell, nem a szagokkal van a probléma :) Viszont érdemes olyan helyre rakni, ahol ő alapvetően is szeret feküdni, hogy belássa azt, amit akar (ez lehet a kapu, lehet a ház bejárata, lehet bármi, ami neki fontos).
Köszönöm a válaszokat!
Keverék kutya, rövidebb szőre van, ezért aggódtam. De láttam a háza előtt feküdni, lshet csak a hidegebb időre vár. Addig is tanítom neki a dolgokat... A ház különben magas és széles is, csak lehet, hogy eddigi élete során nem találkozott ilyennel, szóval ismerkednie kell vele. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!