Minimálisan főtt csontot szabad adni a kutyának?
Szerintem a 11-es úgy érti, hogy a fagyasztással is elpusztul a bacik egy része :) nem úgy, hogy fagyasztva kell adni a húst a kutyának.
Mi néha szoktunk adni farhátat, meg csirkenyakat belsőséggel megfőzve, sárgarépával, vagy almával és egészen pici barnarizzsel. Csöves csontot nem szabad adni főve, de a farhát főve olyan, hogy az ember és szét tudná rágni. Csak túl gyakran nem szabad adni, mert szorulást okozhat.
Igen, elég félreérthető lett :D
A húst forrázás/főzés helyett a fagyasztóban kell tartani 1-2 hétig, így a bacik elpusztulnak/nem szaporodnak, a lehetséges férgek is elpusztulnak (vadhúsban pl), és miután kiolvadt lehet adni a kutyának :D
6# vagyok megint. Fagyasztással a férgek valóban elpusztulnak, utána lehet olvasni, milyen húsfajtához mennyi idejű fagyasztást ajánlanak. Vadhoz például 2-3 hét a minimum, de ez a leghosszabb.
A baktériumok nem pusztulnak el a fagyasztás során, csupán leáll illetve lelassul az életműködésük, szaporodásuk. Kiengedéskor újra elkezdik a szaporodást, ezért sem szabad emberi fogyasztásra szánt élelmiszert visszafagyasztani, ha már kiengedett egyszer. Ellenben a kutyának, macskának nem lesz baja (hisz a csontot, élelemfelesleget is elássák, és a föld nem tartósít úgy, mint egy fagyasztó, mikor előszedik és megeszik, mégsincs bajuk tőle).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!