A leonbergi kutyafajtára egy hónapban mennyi pénzt kell költeni?
Ugyanannyi, mint bármelyik nagytestű kutyára.
Ha egy középkategóriás tápot hajlandó vagy venni neki, már az is 20 ezer körül van egy hónapban. Mérlegeld van-e egyáltalán ennyi pénzed rá.
A kaját már írtam, havi 20k körül középkategóriás tápból. Felsőkategóriában erre ráduplázhatsz.
Azon kívül a havi bolhacsepp 3k, a kombinált oltás 7k körül van, persze az évente. A féreghajtó félévente 1k körül van, az nem összeg. És ez csak az alap, ha nem betegszik meg.
Meg persze ha első kutya akkor kutyatálak, póráz, nyakörv, kutyafésű. Ha igényli akkor kutyajátékok. Ha házba is bejár akkor egy jó porszívó is kell (20k körül).
Jó kérdès.
1. Számold bele a kaját, nekem nèmet juhászom van, BARFozunk, egy havi 20-30.000 a kajája.
2. Amíg kicsi sűrűn kell oltani, utána èvente 10-20.000 ft, attól függ hova viszed dokihoz.
3. Féreghajtás háromhavonta, de az a legkevesebb, max 500 ft.
4. Kefe (ha te nem tudod megoldani, akkor kutyakozmetikus, a szőrèt is rendbe kell tenni).
5. Ha becsúszik egy betegsèg, baleset az nagyon drága. Èn most műttettem meg a kutya fülèt, mert nem maradt más megoldás, 70.000-ret fizettem eddig a röntgennel. Ezekre sajnos számítani kell.
Nem kifejezetten, de mivel nagy testu, a diszplázia, a gyomorcsabarodás veszélye fenyegti sajnos...
persze azert nem kell meg ijedni!
Nekem vizslaim vannak,nem kifejezetten nagy testuek ,de oket is fenyegeti ez a betegseg.
Viszont már ok 3 evesek.
Semmilyen betegseguk nem volt eddig,nem hogy diszplazia,vagy gyomor csavarodas :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!