Második kutya? Várjunk vele amíg a mostani (10 hetes) megnő, kijárja a kutyasulit, vagy vágjunk bele most?
Ha az segít elmondom a személyes tapasztalatomat :)
A mi két kutyánk között 7 hónap van.
Mire a nagyobbik leszokott arról, hogy mindent megrágott, ami szem előtt maradt, addigra jött a kicsi és kezdődött újra minden.
Amikor jött a kicsi, napokig egy percre sem mertem levenni a szememet róluk, mert a nagy eleinte nem volt elragadtatva az ötlettől, hogy már nincs egyedül.
A nagy külön sulis csoportba járt, mert Ő már iskolás volt, amikor a pici még ovis.
A korkülönbségég előnye:
Mi viszonylag kezdő kutyásként néhány hibát elkövettünk a nagynál. Ezeket a kicsinél igyekeztünk másképp csinálni.
Ami miatt két kutyánk lett: eleinte azt mondtam, hogy elég ez az egy kutya, aztán fél év múlva olyan erős volt bennem az érzés, hogy szeretnék még egy kutyát, hogy megingathatatlan voltam :)
Azóta sem bántuk meg a döntésünket.
A két kutya elválaszthatatlanok. Még sétálni sem szeretnek egymás nélkül.
Szóval szerintem hallgassatok a megérzéseitekre! Ha egy cseppnyi kétely van bennetek a második kutyát illetően, akkor várjatok még. Viszont ha szeretnétek, akkor vágjatok bele!
nekünk a 2 beagle-nk között 2 hét volt. Igaz nem jártunk velük kutyaoviba/suliba (ez 13 éve volt). Jól nevelt kutyák lettek és emellett elválaszthatatlanok. Ahogy érzitek. Van rá kapacitásotok vagy nincs.
Februárban halt meg az egyik beaglenk és a másik mellé szerettünk volna egy társat és nyáron már jött is egy kis németjuhász (vele szorgosan járunk oviba és agilityre is)
Neked milyen kutyád van és milyen lenne a második?
Ha bizonytalan vagy akkor inkább várj.
Illetve fontos,hogy csak te lennél egyedül a két kutyára vagy többen pl tesó,párod. Akkor tanításnál,kutyasulinál,sétáknál nem lenne galiba. De két kölyök egy emberre szerintem macerás.
Egyedül két kölyök kutyát én biztos nem vállalnék be! :D
Nem én vagyok!! :D
És szerintetek egyszerre két kutyát tudnék vinni az oviba? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!