Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi lehetett az oka, hogy...

Mi lehetett az oka, hogy betámadtak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma este sétáltattam a kutyámat egy közeli parkban, hosszú hónapok óta oda járunk. A kutyánknak vannak problémái, ha nagyobb kutyacsapat jön szembe, általában lecövekel. Ilyenkor azt a módszert alkalmazzuk vele, hogy megállunk, néha kedvesen hívjuk és előbb-utóbb összeszedi a bátorságát, jön ő is (mostanában már csak néhány másodperc kellett ehhez). Ma este is így történt, jött egy 6-7 kutyából álló csapat a gazdikkal, a kutyám pedig megfutamodott. Megálltam, hogy megvárjam, ilyenkor általában teljesen nyitott testtartással szoktam állni, hogy lássa, nincs veszély.

Féloldalasan álltam a csapatnak, ahonnan egyszer csak kilőtt 4 kutya, körbevettek és ugattak meg kapkodtak felém. Én csak ott álltam, rájuk sem néztem direkt, amíg az egyik el nem kapta a kabátom, rántott volna lefelé, csak addigra odaért a gazdája és arrébb lökte, de mintha mi sem történt volna, jöttek nekem folyamatosan. Az enyém addigra természetesen a világ végén volt, onnan nyüszített meg vonyított. Kikerültem a csapatot, akik azzal voltak elfoglalva, hogy próbálták behívni a kutyáikat, amik folyamatosan jöttek utánam és ugattak meg jöttek nekem. Végül elrángatták őket, de az egyik egészen sokáig követett. Pár tíz méter után az enyém is előkerült, aki egészen hazáig rángatott (pedig ezen már túl voltunk) és még most is totálisan kivan.

Miért támadtak be engem a kutyák? Konkrétan egy helyben álltam és vártam a kutyámat, mi lehetett az oka? Gondolom valamelyikük fenyegetőnek ítélt és őt követte a többi, de miért? Eddig még ilyen nem fordult elő. Köszönöm a válaszokat előre is!

2016. okt. 24. 20:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Utolsó XD !

Nincs joguk?! :D

Pedig az ostobáknak biztos felolvasták a jogaikat! :D

Hát ez a nap poénja, pedig mindjárt éjfél!

Ez a természet rendje. Így működik, emberi szabályozás nélkül.

A kezdeti felháborodáson túllépve, sokat lehet belőle tanulni! Megfigyelni, megismerni, mi hogy működik.

Ez egy analóg világ. A kutyák nem gépek. Nem mindig behívhatóak. Nem ismerik a jog fogalmát. Ezt a világot az ember teremtette számukra.

De az ő világukban, amiben otthonosan mozognak, megtámadják azt, ami furcsa.

Ahogy neked is feltűnt, egyik kutyánál se működött az emberi beavatkozás, ami nem véletlen.

Tehát semmire nem megyünk azzal, kinek mihez lenne joga, vagy mit tehetne meg. (mivel akkor nem született volna meg a kérdés)

A probléma a kiváltó inger.

Ahogy mondtam, az egyik legrosszabb dolog félelemben élni.

Szembe kell nézni a félelem tárgyával, meg kell azt ismerni, megtapasztalni, elfogadni, hogy kezelni lehessen.

Ha kezelhető, megszűnik forrásnak lenni, mert amit irányítani tudunk, attól nem kell félni.

Ezért kell a pozitív élmény.

A kutyák támadása a természet jótéteménye, (hál istennek nem történt nagy baj) amivel felhívja a figyelmet valamilyen problémára.

Maga a támadás egy tünet, csak felületes szemlélő számára a probléma.

2016. okt. 24. 23:01
 12/19 anonim ***** válasza:

ma 23:01

Hát nem ! Nem a természet rendje, hogy parkban sétáló kutyás társaság közül simán egy ott tartózkodó emberre támadjanak. Mostanság nem a természet rendje szerint élnek a kutyáink, hanem ember mellett, megtanítva őket, hogyan írják felül a természet egyes dolgait. Mert egyenlőre az ember által elvárt rend felülírja a természet rendjét.

Ha pedig egy éppen megijedt emberrel találkozik a bájos társaság, akkor sem az az elfogadott, hogy beindul a kutyák egy része bárkire egy nyilvános parkban.

Nem az erdőben sétált a kérdező, és nem falkával találta magát szemben.

2016. okt. 24. 23:36
 13/19 anonim ***** válasza:

10,12-es válaszolóak teljesen igaza van!

Akármit is csináltál, akárhogy is álltál be, az még csak-csak érthető, hogy elkezd ugatni egy kutya, na de kapdosni feléd?!

Jó nagy kretének lehettek a sétáltatók is, hogy ilyen viselkedésű kutyát visznek csoporttal, póráz nélkül.

2016. okt. 24. 23:50
 14/19 anonim ***** válasza:

13-as vagyok, még annyi, hogy ha a kérdező kutyájának a bizonytalansága váltotta volna ki az egészet, akkor annak mentek volna neki, nem az ácsorgó gazdának!

Egész egyszerűen pofátlanok voltak a kutyák, a gazdák meg alkalmatlanok kutyasétáltatásra, ezt kár ragozni.

És nehogy már azt hozzátok ki az egészből, hogy a kérdező haragította magára öntudatlanul a kutyákat! Az ugatás még csak-csak megmagyarázható, de a kapdosás nekem.

Én nagy kutyabarát vagyok, de ha ilyen pofátlan lenne egy kutya, hogy elkapja a kabátomat és rángat, VESZÉLYEZTET, akkor én bizony belerúgok, azért mindennek van határa.

Kérdező, legalább kapásból elnézést kértek vagy csak néztek, mint hal a tányérról?!

2016. okt. 24. 23:56
 15/19 anonim ***** válasza:
*kapdosás nem
2016. okt. 24. 23:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Semmilyen okból sem támadhatnak meg embert kutyák a parkban. Sem azért mert sétál, dülöngél, vagy hangosan beszél. Nem is értem hogy merülhet fel valakiben, hogy ez természetes. Legközelebb egy gyereknek mennek neki, mert fut a labda után és nem tetszik nekik??? Amelyik kutya erre nem tanítható meg, arra rövid póráz kell és szájkosár.
2016. okt. 25. 08:34
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát szerintem meg lehet nem is miattad történt a tamádás, hanem mert ezek az okosak most sétáltattak először póráz nélkül ennyi kutyát. Aztán a kutyák vagy legalábbis egy, nem lehetett valami jól nevelt, izgatott volt, aztán ott voltál te a kutyáddal és "talált" benned belekötni valót. Ezt onnan is gondolom, mert te közelebb voltál a kutyákhoz, mint a te kutyád, ezért téged találtak be és nem a kutyádat. Én ezt gondolom. De azért ez nagyon durva eset. Nagyon felelőtlenek a kedves gazdik. Nem hiszem, hogy nem ismerik eléggé a kutyájukat ahhoz, hogy mennyire agresszívek. Tudniuk kéne, hogy ők nem sétáltathatnak póráz nélkül.
2016. okt. 25. 14:48
 18/19 anonim ***** válasza:
Még eszembe jutott valami. Milyen kutyák voltak ránézésre? Lakótelepi túltenyésztett kis napóleonkomplexusosak? Mert azért ez is sokmindent megmagyaráz...
2016. okt. 25. 14:50
 19/19 A kérdező kommentje:

Hűha, jó sok válasz jött! :D

Kutyasulit tervezzük, amióta hozzánk került a kutyánk, csak valahogy mindig kimaradt, de a közelben van egy jó kutyasuli, aminek van szocializációs "külön" foglalkozása is, most írtam nekik e-mailt, hogy mikor tudnánk menni. Igazatok van, ezt a félelmet ellenőrzött körülmények között kell leküzdeni benne (meg bennünk az emiatti megfeszülést).

Én nem félek a kutyáktól, egyáltalán nem volt bennem félelem feléjük, soha nem is szokott lenni. Inkább amiatt vagyok ilyenkor befeszülve, hogy szeretném, ha az enyém is simán be merne jönni a többi kutya közé. Lehetséges, amit írtatok, hogy annyira próbálok fesztelen lenni a kutyám előtt, hogy ez a "rájátszás" meglátszik rajtam és ez is rátett a tegnapi kutyáknak.

A fura benne az, hogy a kezdetektől ezen a környéken sétálunk, a négy kutyából hárommal rendszeresen összefutunk (póráz nélkül vannak ők is, az enyém is ilyenkor), a negyedikkel tegnap találkoztunk először az eset előtt kb. fél órával (szintén póráz nélkül), akkor még körbe is szaglászott engem is + a kutyámmal is megszaglászták egymást. Pont azért olyan fura, mert mivel ismerem ezeket a kutyákat látásból, meg a gazdáikat is, így bennem fel sem merült, hogy tartanom kellene tőlük. Az első pillanatban fel sem fogtam, hogy hozzám vágtatnak oda és ugatnak. Míg oda nem értek, nem figyeltem rájuk különösebben, azt hittem, hogy csak játszanak, rohangálnak és izgatottságukban ugatnak.

A gazdik csak pislogtak, ők sem tudták hová tenni az esetet, de nem vitték túlzásba a közbelépést, egyedül az a faszi jött oda, akinek a kutyája elkapta a kabátom, azzal a felkiáltással, hogy "Nem bánt!". A többiek csak szólongatták a kutyáikat és le voltak fagyva.

Nem hinném, hogy a fajtájuk számít, de két keverék volt, egy jack russel (vagy jr jellegű) és egy bullterrier.

2016. okt. 25. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!