A német juhászom ma adott életet a három kölykének, de nem tudom, hogy mit tegyek?
Mondd, hogy nem igaz... :(
Megfogod a kölyköket, beviszed őket a berendezett, fűtött helyre. Meg az anyjukat is. Nem fogja eldobni őket emiatt magától. Azért a kutyának engednie kellene, hogy megfogd, elvidd őket. Ha nem engedi, akkor nagyon el van szúrva a nevelése. De most szükséghelyzet van, tehát meg kell oldani: a kutyára pórázt, esetleg szájkosarat teszel, ha harapni akar, majd összeszeded a kölyköket, beviszed, viszed utánuk az anyjukat is.
Ezután kihívod az állatorvost, hogy vizsgálja meg a szukát, és a kicsiket is.
2 hetes kortól 2 hetente féreghajtás, 6 és 8 hetesen oltás, chip. Ezek a teendőid.
Majd ha elválasztotta a kölyköket, javaslom az ivartalanítást.
én rágcsálóknál/madaraknál tudok ilyet,hogyha ember szagot érez az anya a kicsiken akkor nem szoptatja őket többet(madarak esetén kilöki a fészekből)
kutyánál,macskánál szerintem nyugodtan megfoghatod a kicsiket.de ha nagyon félsz vegyél fel egy tiszta gumikesztyűt. szépen vidd be a lakásba egy nagyobb kosárba vagy helyre amit bevackolsz nekik.
amúgy tényleg érdemes lenne elválasztás után ivartalanítani majd. felesleges szaporítani, a kutyádnak és a fajtának sem teszel jót
Első tökéletesen leírta.
Honnan tudod,hogy egészségügyileg rendben vannak? orvos látta vagy csak te ránézésre azt mondtad???
Tedd amit az első írt,póráz szájkosár a szukára vidd a kölyköket meleg helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!