Kutyust hogyan lehet tanítani?
Figyelt kérdés
Most lett 1 éves, keverék kutya. Közepes testű.Játékos nagyon. És sokat ás. Leülni már letud hogyha szólunk. De ha eldobjuk a labdát akkor visszahozza csak nem nekünk;) hanem elrejti a tujában. Az 1 éves cicánkkal nem túl kedves. Folyton kergeti. Mit lehetne tenni hogy több parancsot is végre tudjon hajtani? És békén hagyja a macsekot?2016. okt. 23. 07:58
11/18 anonim válasza:
Igazából azt nem értem, hogy ha azt írod, tudod, hogyan kell nevelni, tanítani, akkor miért teszel fel kérdést?! Ha nem tudod, akkor meg miért nem hallgatsz a tanácsokra?
Kutyaiskola nem fajtatiszta kutyáknak lett kitalálva, hanem olyan gazdiknak, akik nem tudják, hogyan kell tanítani a kutyájukat.
Sétáltatni pedig mindennap kell (kellett volna) eddig is, és nem csak pórázon.
Tehát meg kell tanítani neki a megbízható behívást. Meg kell tanítani a hatékony tiltást, azaz, ha rászóltok, hogy hagyja abba, amit csinál (pl. macska kergetése), akkor hagyja is abba.
Azt írod, tudod, hogyan kell, akkor tanítsd meg. Ezt nem lehet így pár mondatban leírni. Erre valók a kiképzők/kutyaiskolák.
Ásni azért ás, mert unatkozik, nincs elfárasztva.
12/18 A kérdező kommentje:
Jó bocs igazad van. Lehet hogy tényleg kutyaiskola kellene neki. Csak az nem tetszett hogy kicsit bunkón fogalmaztad meg amit írtál...
2016. okt. 23. 10:57
13/18 anonim válasza:
Utolsó vagyok. Én most írtam ehhez a kérdéshez először, tehát akit bunkónak éreztél, azt nem én írtam. De tényleg fogadd meg a tanácsokat. Hidd el, sokkal jobb és egyszerűbb lesz egy jólnevelt kutyával az élet. :)
14/18 A kérdező kommentje:
Jajj akkor bocs. Köszi a válaszod,megfogadom a tanácsokat:))
2016. okt. 23. 11:29
15/18 A kérdező kommentje:
Hát kicsit tényleg bunkó az előző válaszadó. De rájöttem hogy én is egy picit bunkó voltam. De hát emberek vagyunk:)
2016. okt. 23. 11:35
16/18 anonim válasza:
Senki nem írt bunkó dolgokat, te volták az első, aki bunkózott.
17/18 A kérdező kommentje:
Én szerintem teljesen normális dolgokat írtam!!! Nekem csak az nem tetszett hogy rám förmedtek hogy mi az hogy én nem viszem kutyaiskolába a kutyát. Igaz én is bunkó voltam,de én legalább beismerem. És mostmár megtudtam amit akartam,nem kell többet írni! Kár volt hogy én kérdést mertem ide írni! Mindenki csak másokban keresi a hibát. Én beláttam hogy hibáztam,de mások mért nem teszik ezt??
2016. okt. 23. 13:02
18/18 A kérdező kommentje:
Pl az 1. válaszoló normális választ adott. De rajta kívűl még volt normális válasz. Azoknak köszönöm.
2016. okt. 23. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!