Szerintetek melyik az úgymond legjóképűbb, erőt kisugárzó, tiszteletet parancsoló kutyafajta?
pont ezen a két fajtán gondolkodom. Bevallom, kinézet alapján akarok kutyát venni, mert mindegyik kutya szereti a gazdiját úgyis.
A dobi nekem csak vágott füllel és farokkal tetszik és kölyökkutyában ilyet nehéz találni.
De azt tudod, hogy a kutya nem farokhosszabbító? te mit tudsz nyújtani a kutyának? Benti kutya lenne vagy kinti? Mennyit sétáltatnád, futtatnád, dolgoztatnád? A felsorolt kutyák mind igénylik a fizikális és mentális fárasztást. (kutyaiskola erősen javasolt) (bevallom nekem is jobban tetszik a dobi vágott füllel farokkal), pedig nem vagyok híve a csonkításnak, de ennek a fajtának jól áll, ellenben a német dognak a lógó fül sokkal jobban tetszik. (a tenyésztővel szerintem le lehet beszélni, mert a farkát kell kb 3 naposan vágni, a fülét már te vágatod 3-4 hónaposan, csak keríteni kell állatorvost aki megcsinálja, ebben a tenyésztő tud segíteni
)
Dobermann. De könyörgök ne vegyél.
Kint nem tartható, sem a jelleme, sem a rövid szőre és kényes ízületei miatt.
Kutyaiskolára, képzésre, tréningre szükség van vele.
Értem, hogy tetszik a külseje, de ne szúrj ki vele kérlek.
Roti annyiban jobb választás, hogy kint is tartható a szőre miatt. De vele is javasolt lenne a kutyasuli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!