Ti mit adtok enni a kutyátoknak? Ahány állatorvos, annyi vélemény.
Nagyon sok mindent hallottam és olvastam már ebben a témában. Van olyan állatorvos, aki szerint a kutyának nyers húsra és belsőségekre van szüksége, mert a gyomra ugyanúgy működik mint a farkasoké és szerinte a táp leginkább csak növényi eredetű, kevés fehérjét tartalmaz.
Van, aki szerint a kutyának egész életében elég a száraz táp, mert abban minden benne van, és van aki a házikosztra esküszik, a kutyakonzerveket pedig nem ajánlja.
Szerintetek melyik a legjobb a kutyának? :)
Egy 4 éves havanese-m van és kap száraztápot, alutasakos kaját, illetve amit mi eszünk abból is szoktunk neki adni egy picit, mert mindig kunyizik :)
Szerintem a legjobb a BARF, tehát a nyers etetés, de a táppal sincs semmi problémám, amennyiben jó minőségű. A konzervnek sok értelmét nem látom, nagy része víz, ami meg tényleg jó minőségű, annak az árából ugyanúgy lehet húst is venni.
Amit ti esztek, abból nem nagyon kéne kapnia, csak azért mert kunyerál belőle, mert az emberi étel túl fűszeres, zsíros, amire egy kutyának semmi szüksége, nem is tesz jót neki.
B.A.R.F.
Sokkal több vitamint és tápanyagot tartalmaz,mint egy akármilyen táp. Az ára meg kb. ugyanannyi mint egy jó minőségű táp,de SOKKAL HASZNOSABB.
A ti ennivalótok MÉRGEZŐ!
A alutasak/konzerv vacak,semmi értelme,víz az egész,a jó minőségű pedig drága,annyit nem ér meg.
Nekem 9 eves havanesem van meg egy tacsi keverekem, mindent kapnak. Szerintem nekik is kell valamilyen szinten a valtozatossag, hogy kiegyensulyozott legyen a taplalasuk. Kapnak nyers csirkehust, szaraztapot, fott hust, kaja maradekot (ami olyan "nekik valo" = hus egy kis rizzsel pl) , nagyon-nagyon ritkan kapnak konzervet, alutasakosat (tonkre megy tole a foguk), ha megkoveztek, ha nem, csontot is szoktak kapni (volt aki minden aron le akart beszelni rola, mert allitolag meghal tole a kutya)
Eddig meg sosem voltak betegek (egy baleseten kivul, de annak nem volt koze az immunrendszerhez meg a kajalashoz), pedig jarunk setalni, kirandulni, mas kutyak koze, ide koborolt cicakkal is szoktak baratkozni, sunikkel stb
Szep fenyes a szoruk, egeszsegesek :)
Köszi a válaszokat!
Lehet hülyeséget kérdezek, de a nyers hústól nem kaphat el valami fertőzést?
BARF étrend, vagy minőségi táp (ami javarészt húsból készül, és lehetőleg gabonamentes). A kettő közül valamelyik.
Nem kap el fertőzést a nyers hústól, mivel más az emésztőrendszere, gyomornedvei, mint a miénk, embereké.
Kivétel viszont van: disznót és vaddisznó húst nem szabad adni nyersen! Lehetőleg sehogy, de ha igen, akkor teljesen átfőzve. Ettől kaphat ugyanis Aujeszky betegséget (népies nevén álveszettség), ami minden esetben halálos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!