Milyen kutyát választanátok?
Olyan kutya kéne, ami félelmetes, és nem támadnak meg késsel az utcán, ha velem van a kutya.
Eddig ezeken gondolkodtam:
-Dobermann
-Rottweiler
-Malinois
-Stafford
-Bullmastiff
Sokat sétálok, ezért inkább olyat szeretnék, aki szereti, ha sétáltatva van, lehet vele frizbizni, labdázni stb.
A válaszokat előre is köszi
én malit választanék, mert nekem a kutya sportra van/kiállításra(a mali persze pont nem az)
de te nehogy azt vegyél! nagyon sokat kell vele foglalkozni.
valószínűleg amúgy sem fognak megtámadni az utcán.... nehogy már ezért vegyél egy kutyát. -.-
első kutyának meg végképp ne vegyél ilyen fajtákat, mert valószínűleg megnevelni nem tudod egy év alatt, fizikailag visszafogni meg megint nem.
nekem egy borderem van, egyik pillanatban a kisgyerekek nyúzhatják, a másik pillanatban pedig ha valaki megtámad, nekiugrik az embernek. ezt akkor tapasztaltam meg, mikor hócsatáztunk a barátnőimmel és aki "rámtámadt" nekiugrott a kutya, ekkor leálltunk, becsuktam a házba, de valahogy kiszökött onnan és neki akart ugrani annak a barátnőmnek, akit én támadtam meg. (19/L- mert jó infantilisnek lenni)
szerencsére nem fogták fel, hogy a kutya tényleg támadt, mert előtte annyit szeretgették.
de bordered se legyen! nekik még nagyobb a mozgásigényük és nem biztos, h megvédene.
Azért, mert a rövidszőrű kutya fázik és szenved kint télen a hidegben, és tönkremennek egy idő után az ízületei is. Lehet, hogy (egyelőre) semmi baja a pitbullodnak, de attól még nem érzi jól magát kint télen, ebben biztos lehetsz. Csak nem tud szólni...
Ráadásul a pitbull vagy bull típusú keverékek eleve nem udvari tartásra vannak kitalálva, embercentrikus, emberközpontú fajta. Szerintem aki udvaron szeretne kutyát tartani, az olyan fajtát válasszon, amelyiknek ez megfelel, jó. Nem fázik például nagyobb hidegben sem, és nem annyira emberfüggő. Ha meg rövidszőrűt akar valaki, mert az tetszik, akkor tartsa úgy, hogy az a kutyájának is jó és kellemes legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!