Hogyan tanítasam meg, hogy visszajöjjön a kutya?
Figyelt kérdés
Nagynéném halála után senkinek nem kellett a nagynéném kutyája, mert már 5 éves, és támadja a többi kutyát, az emberekel is bizalmatlan. Szóval igazi házőrző. Kertes házban élt eddig a kutyus, én a belvárosban élek, megsajnáltam a kutyust, akire elaltatás várt volna, az egybehangzó rokoni döntés után, ezért most nálam van. Igyekszem vele sokat sétálni, de nem merem elengedni, mert nem jönne vissza. A szájkosarat jól tűri. Hogyan tanítsam meg, hogyha elengedem futkározni, vissza jöjjön? Elektromos nyakörvet nem akarok rátenni, mert sajnálom. Hallottam, hogy van olyan nyakörv is, ami hangot ad ki. Az hatásos? Vagy hogyan tanítsam a kutyust?2016. okt. 17. 11:09
11/14 A kérdező kommentje:
Utolsó: mit értesz azon, hogy szocializálatlan kutya? Engem és a családtagokat imád. Ha kint vagyok vele, nem minden kutyával agresszív akivel találkozik. /kb. 10-ből 8 kutyát támad sajnos/. A szomszédom egy éves kislányát imádja, ha liftel közlekedünk, akkor nyugisan ül akkor is, ha még valaki van a liftben rajtunk kívül. Ha rászólok, leül, a szájkosarat jól viseli. Rengeteg szeretet kap, a lányommal alszik, ha otthon vagyok, mindig mellettem van, és soha nem ütném meg a kutyát.
2016. okt. 18. 14:26
12/14 anonim válasza:
Pont ezt jelenti a szocializálatlan. Nem tudja mi a megfelelő viselkedés. Majd akkor lesz szocializált ha 10-ből 0 kutyát akar támadni, mert tudni fogja hogy nem szükséges és a főnök ezt nem szereti.
13/14 anonim válasza:
egy dolog az emberekkel szocializálni és egy a kutyákkal (ez utóbbi sokszor a nehezebb) neked is ezen kell dolgoznod. Vidd el egy kutyasuliba ott segítenek:) lehet már pár alkalom után javulni fog a helyzet.
14/14 anonim válasza:
A szocializálatlan kutya pont azt jelenti, amit te írsz.
A jól szocializált kutya, jellemétől függően, vagy közömbös a többi kutyával és idegen emberekkel, vagy barátságos - de semmiképpen sem támadó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!