Panzi bolha- és kullancs elleni termékekről vélemények?
Elmondom mielőtt avval jönne bárki is, hogy sajnálom a kutyámra a pénzt: Kiltix nyakörv, illetve Advantix csepp kombinációját alkalmaztam eddig. Múlt héten a kutyám összeesett, nem tudott lábra állni. Állatorvoshoz elvittem, aki kullancsra gyanakodott. Megjegyzem sose találtam benne kullancsot, de az orvos szerint lehet hogy picike volt és kiesett. Imizol injekciót adott a kutyámnak, amitől szerencsére 2 napon belül jobban lett, már szaladni is tud. Tehát most már biztos, hogy kullancs csípte meg.
Nagyon mérges lettem, hogy az ember tízezreket költ nyakörvre, cseppre, erre mégis belemet a kullancs. Pedig előírás szerint használtam, nyakörvet fél évente cseréltem, Advantixxal havonta csepegtettem, de hiába.
Az egyik állatkereskedésbe a Panzi által forgalmazott Dr. Pet termékeket ajánlottak, sprayt ami egy hétig véd, és cseppeket, amik jóval olcsóbbak mint a korábban említett termékek. Valaki használt már ilyen termékeket? Tapasztalatok?
nincs 100%-os megoldás. semmi.
nekem állatorvos mondta, hogy a nagyon ajnározott advantix és foresto közel sem olyan jó, mint amilyennek beálítják. de sok mindentől függ, hogy kinek mi jön be, helytől és magától a kutyától is. lehet, hogy neked pont a panzi jönne be vagy a foresto vagy a kutyafüle.
én a helyedben maradnék a jobb kategóriás cuccoknál: scalibor, foresto ha a kiltix nem jó, exspot, állatorvosnál kapható vectra 3d csepp, nekem ez vált be igazán, fújni lehet pl. insecticide 2000-ret, ez rovarírtó de lehet kutyára fújni, kb egy hétig tart a hatása, biospotix termékek (ez bio, önmagában szerintem nem elég de más mellett nekem hatott).
Köszönöm, ezeket (Scalibor, Frontline, Vectra 3D csepp) még nem próbáltuk. Most utánuk olvastam, Vectra 3D cseppnél is oda van írva, hatása legfeljebb egy hónapig tart. Igen nagyon szomorú, hogy nem tudnak ennyi pénzért 100%-osan hatásos szereket adni.
Borzasztó, hogy mekkora baj lehet egy kullancscsípésből. Nálunk a bénulásos tünet lépett fel (fél nap leforgása alatt!), ezért nem tudott már lábra állni. "Szerencse" hogy nem nagy súlyú (14 kg), így el tudtam a karomba vinni a rendelőbe. De nem kívánom senkinek, hogy ezt átélje :(
Én gerániumolajat (rózsamuskátli olaj) használtam elég sokáig, bevált. (Azért kellett váltani, mert a jellegzetes muskátliszaga miatt állandóan nyavajogtak a családtagok, így most csak hébe-hóba használom.)
Foresto mellett nem ment kullancs a kutyába, viszont első használati héten két dögöt is leszedtem a bundájáról és bebolhásodott mellette :/ Scalibor bevált teljesen minden dögre, viszont a kutya allergiás lett rá.
első vagyok, sajnos ez ilyen, a cseppek egy-két hónapnál nem tudnak tovább hatni, a nyakörv azért hat tovább mert folyamatosan érintkezik a bőrével a vegyszer és kisebb adagokban folyamatosan rakódik le. ennél jobb megoldás jelenleg sajnos nincs :-(
az én kutyámon egész évben van nyakörv (most éppen scalibor, egy pár évig foresto volt, előtte kiltix és szintén scalibor), kullancsszezonban rakok rá cseppet. az advantix nekem vegyesen jött be, nem volt rossz de a kutya szarul volt tőle. vectra 3d mellett semmilyen kullancsot nem találtam benne soha, ez lehet szerencse is, sajnos. ha nagyon fertőzött (erdő, mező) helyre megyünk én valamilyen sprayt is használok. használtam bio, növényi termékeket is de a mai viszonyok mellett én nem merek, nem kockáztatok meg még egy babéziát. vagy folyamatosan kap valamilyen vegyszert vagy az imizol cseszi szét a veséjét máját, ha életben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!