A mudi tartható panelban? Mi a tapasztalat? Mennyire hullik a szőre?
Minden további nélkül tartható panelban: alkalmazkodik, le lehet állítani nagyon hamar a felesleges ugatásról. A legtöbb lakó még hálás is, mert ha az én ebem jelez, ( 7. emelet) akkor tudják, hogy nem unalomból teszi és tényleg idegen mászkál valamelyik emeleten, tehát ok nélkül nem hangoskodik. Nagyon gyorsan tanul. Ha lefárasztod és sokat játszol, foglalkozol vele, hamar megtanulja, "hol a helye" a családban. Mindig tudni akarja, hol vagy, nem veszít szem elöl sem a lakásban, sem az utcán. :) Postásokkal, futó emberekkel, gyerekekkel semmi gondja.
Az én kutyám nem "rasszista", csak a piás embereket utálja ( bár azokat nagyon).
De úgy vélem , ez természetes
A szőre nem hullik jobban, mint más kutyáknak, amúgy meg talán a leginkább tisztántartható. Hetente-kéthetente kifésülöm: a lakásban természetesen van szőr, de nem sok és sokkal könnyebb takarítani, mint egy olyan kutyus után, aminek--fenyőtüske-szerűen--"beleáll"
a szőre a szőnyegbe. Ha mudit választasz, ne tartson vissza a szőre miatti minimális "bosszúság": egy kutyánál sem "nehezebb" vele!
Egyáltalán nem. Nem kell sem öltöztetni és ismeretségi körömben olyan mudis gazdiról sem tudok, aki kozmetikáztatná, nyíratná a kutyáját. (Én soha nem tenném: amennyire szigetel az télen, épp úgy véd a nyári hőség ellen. Pásztorkutya : gondolhatod, hogy kint a pusztán is bírniuk kell hideget-meleget) Kullancsok miatt ellenőrzöm gyakrabban, amúgy nem igényel semmi "extrát", amúgy tökéletesen tisztán tarjta magát.
Ha vizes a hasa, mint így esős időben, azt letörlöm, aztán hamar leszárad a többi.
A most meglévő házikedvenceid akkor látják majd először a leendő mudidat, amikor már házhoz hozod? Az enyém nehezen lenne összehozható egy cicával , bár nem tudom , kölyökként biztosan könnyebben elfogadnák egymást....
A mudi, aki a cicával fog élni, kölyök még? Nálunk is a cica volt előbb, a kicsi mudi simán tudomásul vette, hogy lakik itt egy cica is. A cica kicsit megdöbbent, de most már nagyon jóban vannak :) A cica ráfekszik a kutyára és mosdatja.
Egyébként a mudi szőre nem igényel sok törődést. Néha át kell fésülni, de nem gubancolódik. Ha séta közben koszos is lesz, lepereg róla, vagy simán letörölhető. Nincs kutyaszaga.
Ha egész nap bent lesz, nagyon-nagyon ki kell fárasztani! rengeteg az energiájuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!