Nálatok hány fok van télen a kutyaházban?
Panelból költöztünk kertes házba és úgy döntöttem, hogy ezt a telet már kint töltik a kutyák (2 francia bulldog, 1 angol bulldog és egy törpe pincser). Ahhoz, hogy nem jöhetnek be többet a házba, már hozzászoktak, hiszen egész nyáron kint voltak, most viszont jönnek a kemény hidegek is.
Építettem nekik egy hőszigetelt házat, amit lelkesen használnak is. Beszereltem egy rádiós hőmérőt és egyelőre úgy néz ki a dolog, hogy 20 foknál nem megy lejjebb a benti hőmérséklet. A legalacsonyabb kinti hőmérséklet eddig +2 fok volt, akkor +22 fok volt a kutyáknál. Az lenne a kérdésem, hogy nálatok mennyi szokott lenni odabent akkor, amikor már tombolnak a mínuszok, mert fontolgatom még egy 100 wattos infrapanel beszerelését is, biztos, ami biztos alapon.
A kutyák fajtájukhoz képest átlagon felüli kondiban vannak, telente (ha már elég hideg van) teljesítménytúrákra járunk. A franciák és a pincser 35-40, az angol 30-35 kilométerig bárhova vihető úgy, hogy a célba érkezés után még játszik. Szóval ne a klasszikus kanapékutya felállásból induljatok ki.
Kettesnek: A panelt a plafonra szerelném, így nem alulról kapnának plusz meleget, ami nyilván nem tenne jót az ízületeiknek, hanem felülről. De onnan is csak akkor, ha a mínuszok beköszöntével nagyot esik odabent a hőmérséklet a mostanihoz képest.
Lehet, hogy nem fognak megfagyni, de az egészségük tuti megsínyli a téli kintlétet...ezek a kutyák PICIK, PICI SZŐRREL, nem a kinti életre valók!!! Angol bulldog TALÁN kivétel...ha eddig lakásban voltak, miért nem mehetnek be???
Legalább az előszobába engedd be őket, gyerekráccsal leválasztható a lakás többi részétől, ha esetleg nincs ajtó
A házuk alja kőzetgyapottal bélelt raklap, a belső héj 10 mm OSB, a külső borovi lambéria. A két réteg között mindenhol 10 cm kőzetgyapot, illetve hőtükör. A tető ugyanez a felépítés. A ház egy fedett teraszon áll, esőt, szelet nem kap, a bejáratot szilikon hőfüggöny védi.
Csak annyi lett volna a kérdésem, hogy a 20 fok normális hőmérsékletnek számít-e, de úgy tűnik, hogy igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!