Mozgékony szuka kutya ivartalanítása?
Sziasztok!
Egy fél éves husky keverék szuka kutyáról lenne szó. Nagyon játékos, rengeteget mozog, napi 3-4 óra séta se jelent problémát, persze nem egyszerre.
Ivartalaníttatni szeretném a későbbiekben (valószínűleg karácsony körül, akkor tudok sokat itthon lenni)
Olvastam róla, hogy nem szabad hagyni, hogy nagyon ugráljon, fusson stb., de ez nála szinte lehetetlen.
Maga a kérdés az lenne hogy a varrattal lehet-e gond pörgős kutyák esetén? Az állatorvos annyival megválaszolta, hogy nem, mert a kutyák bőre nagyon erős, de tapasztalatokat várok, mert ennyi nem teljesen nyugtatott meg. Előre is köszönöm!
Nem lesz baja. Eloszor fajni fog tehat nem fog annyit ficeregni.
Utana meg mar begyogyul annyira a seb ha ki is szakad a varrat maga nem lesz baja.
Anyukamek moszkvaija letorte a tolcsert magarol mindig es ki is nyalta a varratokat megse lett semmi baja. kicsit gyulladt volt neki kenni kellett. A kutyak tobbnyire eleg strapabirok.
2.) köszönöm. Az első 3 napot olvastam, hogy fáj neki, érthető is. A további 1 héttől tartok.
További tapasztalatokat szívesen fogadok.
Az én kis búgócsigámnál izgágább kutyát nem tudok elképzelni :) a tied is valami hasonló lehet.
Szóval, nem lesz vele gond. Jól teszed, ha akkor viszed műtétre, amikor otthon vagy. Én három napig nem hagytam magára, együtt aludtunk a padlón, mert a műtét másnapján már robogott fel-alá a lépcsőn. Frászt kaptam, de semmi baja nem lett. Tölcsér sem volt rajta, mert nem érdekelte a seb. A szukáknál olyan helyen van, hogy csak akkor érik el, ha nagyon akarják, de mivel mi lekötöttük a figyelmét, nem foglalkozott vele. Bébiknek való body-t adtunk rá a biztonság kedvéért, hogy ne koszolódjon a seb. Gondolom a tiedre nem lesz jó a bébi ruha, de egy pólót át tudsz alakítani neki. Játszottunk vele, próbáltuk kímélni, de őt egyáltalán nem zavarta a seb semmiben. Viszont nagyon élvezte a törődést :)
Lényeg, hogy legyél ott vele az első néhány napban, hogy kicsit féken tartsd, utána pedig élheti tovább az életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!