Mennyire kockázatos kölyökkutyát magára hagyni a lakásban?
Nem szobatiszta: odapiszkít, ahol épp rájön
Egyedül van, fél: egetrengető ugatás, vonyítás várható.
Egyedül van, unatkozik: Szinte biztos, hogy szétszed valamit cafatokra. Szóval sok sikert
Mi mindkét kutyánkkal úgy csináltuk ( a második épp egy pörgős vizsla) és mai napig úgy csináljuk, hogy ha nem vagyunk itthon, akkor csak az előszoba-nappali részt használhatják+tavasztól őszig nyitva az erkélyajtó.
Ha tudod, te is zárd el a lakás egy kevésbé féltett helyére, valamint pakolj el minden kutya szem számára vonzó dolgot ( vezetékek elbarikádozása, ruhák elpakolása stb).
A mi vizslánk még csak 8 hónapos, mai napig csinál idiótaságokat, egy fa asztalunknak pl. már 2 végét is lerágta míg mi dolgoztunk, ez elmúlt mióta bekentem az asztal sarkait csípős paprikával... :)
Telefonvezetéket legalább háromszor kellett összeragasztanunk... gyerek széthagyott plüsseit, ruháit is vettem már ki a szájából, sőt, a saját fekhelyét és miszlikre szedte.
Az elől hagyott kutyajáték soha nem érdekes, csak ez amit ő maga talál.
Sőt észrevettem, a miénk a legnagyobb túrák után is ilyen hülye, szóval én nem látok összefüggést nála kifárasztás-kevés rágás közt, de ez kivétel, általában beválik a nagy séta egyedüllét előtt.
Szóval a válaszom egyértelmű igen, csinálhat és biztos csinálni is fog kárt, egy kölyökkutya ezzel jár, de ne aggódj, 1,5-2 éves korára benő a feje lágya :)
Még valami fontos: a kutyák többsége imád kukázni!!!!
Ezt is feltétlen zárd el, ha elmégy otthonról.
A mi kölykünk néha még akkor is kiborítja, beleeszik, ha otthon vagyunk.
Már elkezdheted tanítani, agyilag sokkal hamarabb elfáradnak, mint fizikailag....tartósabb is a hatása.
De tényleg hirtelen döntésnek tűnik :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!