Van egy 12 éves spánielem, kozmetika előtt kapott tranquigel nyugtató pasztát, mert nagyon ideges ha a szőréről van szó. Meddig hat?
Az állatorvos van kiakadva? Ő adagolta túl a kutyát, ráadásul azt sem mondta el neked, hogy ezekkel a bolhairtó szerekkel együtt nem használható. Tudta, hogy kozmetikushoz viszed a kutyát, erre fel kellett volna hívnia a figyelmedet. Próbálja magát menteni...
A kutyának mielőbbi jobbulást!
Épp most olvastam, és rögtön eszembe jutott, hogy láttam itt erről kérdést... a történet végét nem ismertem, nagyon sajnálom. :( A lentiekből úgy tűnik, a kozmetikus felelőssége egyértelmű.
Sajnálatos, de egyben tanulságos esetet szeretnék elmondani. A héten járt nálunk egy kutyus, aki kozmetikushoz készült, de mivel nem szereti a nyírogatást, ezért nyugtatót kapott.
Másnap rémülten hív a gazdi, hogy a kutya kómába esett. A tulajdonos kikérdezése után kiderült, hogy a kozmetikában szerves foszforsav észterrel a fürdetés után még lemosták a kutyát bolhairtás céljából. A vegyszer és a nyugtató kölcsönhatásba lépett egymással, hatásukat kölcsönösen felerősítették. Ez amúgy egy ismert gyógyszerkönyvi mellékhatás és egyben figyelmeztetés. A felhasznált vegyszer vényköteles, csak állatorvosi felügyelet mellett használható, ennek ellenére sajnos rákerült a kutyusra a kozmetikában. Két napig próbáltuk a kutyát megmenteni, majd a folyamatosan romló állapota miatt el kellett altatnunk. Mellékelem az EKG leletünket, melyen látható hogy a normál ingert adó színusz csomó már nem működik megfelelően, fibrillál és a kamra a saját ingerületképzésével próbál ráütni.
A tulajdonost természetesen tájékoztattam a lehetséges jogi lépésekről.
Sajnos gyakran találkozunk az illegális gyógyszer felhasználás és kereskedelem következményeivel, ezért kérem, hogy mindenki csak arra engedéllyel és megfelelő szakismerettel rendelkező helyről vásároljon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!